Planul UE pentru a-si continua expansiunea, in ciuda BREXITULUI. Cele 3 state care s-ar putea alatura in curand Uniunii

Ultima actualizare: 08-07-2016 07:12
UE

Liderii UE au asigurat statele din Balcani, in timpul summitului de la Paris, ca negocierile in vederea aderarii lor la UE vor continua, in pofida votului dat de britanici la referendum in favoarea iesirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Presedintele francez Francois Hollande, cancelarul german Angela Merkel si sefa diplomatiei europene Federica Mogherini au avut o reuniune la Paris cu liderii tarilor din Balcanii de Vest - Albania, Bosnia, Serbia - reuniune in timpul careia cei trei si-au reiterat hotararea de a continua negocierile pentru aderare la Uniunea Europeana, relateaza Agerpres.

Citeste si: Tara care, dupa Brexit, a decis sa NU mai faca referendum. "Sunt multe idei stupide si periculoase, oamenii nu inteleg"

"Dupa decizia Marii Britanii, trebuie sa le reamintim tuturor fundamentul nostru esential si angajamentele care au fost facute si trebuie sa continuam sa lucram pentru a asigura stabilitatea si securitatea tarilor din Balcani", a declarat Francois Hollande. "As vrea sa asigur aceste tari ca procesul (de negocieri pentru aderare) se va desfasura in continuare", a subliniat liderul francez.

La randul sau, Angela Merkel le-a spus liderilor statelor din Balcani ca "nimic nu s-a schimbat" (in privind negocierilor de aderare), potrivit informatiilor oferite Reuters de doi diplomati europeni.

De asemenea, cativa lideri ai tarilor din Balcani le-au declarat jurnalistilor ca "nu le este frica" de impactul Brexitului si ca negocierile pentru aderare ar trebui sa continue.

Lideri din intreaga Europa participa la cel de-al treilea Summit privind Balcanii de Vest, ca parte a unui proces inceput in anul 2000 si care are drept scop extinderea UE prin includerea unor tari precum Albania, Bosnia si Serbia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO