Planul lui Obama. Presedintele american a trimis o lista cu “treburi de facut” pentru Congresul SUA

Ultima actualizare: 16-08-2012 22:05
Barack Obama

Barack Obama a pus la cale un plan prin care sa castige alegerile din noiembrie. Dupa ce a fost sfatuit de analistii internationali sa actioneze cu precautie in domeniul economiei SUA, cat si in cel al conflictelor armate, Obama a luat prima decizie.

Presedintele american a trimis Congresului o lista de cinci puncte, modificari ce trebuie adoptate de urgenta. Dintre solicitarile lui Obama fac parte crearea de noi locuri de munca si relaxarea fiscala in privinta ipotecilor.

Mai mult, presedintele va anunta care este planul exact al campaniei pentru alegerile din noiembrie in timpul mai multor vizite in tara.

Spre exemplu, va avea loc o vizita pentru strangerea fondurilor, in Nevada, moment in care Obama va sustine refinantarea creditelor ipotecare la rate mai mici. Statul Nevada este foarte important pentru realegerea presedintelui, dar si unul care se lupta cu astfel de probleme.

Potrivit The New York Times, tot mai multe voci sustin ca reactiile Congresului vor fi cele asteptate de Obama, chiar daca acolo sunt prezente forte politice care se opun ideilor actualului lider de la Casa Alba.

O alta tinta a discursului prezidential este reducerea cu 20% a taxelor pentru firmele multinationale care isi redeschid birourile din SUA.

De relaxare fiscala se vor bucura si firmele care angajeaza mai multi oameni sau cele care vor stopa concedierile.

Veteranii din Irak sau Afganistan au viitorul asigurat daca una dintre masurile imaginate de Obama se va aplica. El doreste pastrarea in sistemul apararii a celor care s-au intors din confruntarile militare ale SUA. Presedintele vrea sa le ofere job-uri in sectiile de pompieri si de politie locale.

Barack Obama este presedintele SUA din 2009, atunci cand a castigat alegerile in fata republicanului John McCain. La scrutinul din noiembrie, Obama il va avea ca oponent pe Mitt Romney.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO