Phenianul cere SUA să adopte o ”atitudine serioasă” pentru menţinerea păcii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
donald trump, kim jong un
Pro TV

Coreea de Nord a cerut luni SUA să îi înţeleagă poziţia şi să adopte o ”atitudine serioasă” pentru a contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană, relatează Reuters.

Ri Jong Hyok, director al Institutului pentru Reunificare Naţională şi vicepreşedinte al Adunării Populare Supreme din Coreea de Nord, a afirmat că ţara sa încearcă să construiască ”o nouă lume paşnică, fără agresiune şi război” şi că nimic nu ar putea bloca obiectivul dialogului intercoreean şi al reunificării.

''Acum este momentul potrivit pentru a pune capăt politicii ostile şi anacronice a Statelor Unite împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (Coreea de Nord) şi sancţiunilor şi presiunilor inutile ale SUA'', a declarat Ri Jong Hyok.

SUA ar trebui să înţeleagă corespunzător poziţia noastră şi să aibă o atitudine serioasă şi sinceră pentru a contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană - a adăugat oficialul de la Phenian.

Preşedintele american Donald Trump a fost de acord să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un în luna mai, după ce oficiali sud-coreeni au transmis un mesaj pe care liderul de la Phenian ar fi dorit să-l trimită lui Trump în legătură cu procesul de denuclearizare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO