Zvonuri despre vizita secretă a lui Kim Jong Un în China, cu un tren blindat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un tren blindat care a ajuns în Beijing, aflat sub o pază militară foarte dură, a provocat apariția zvonului că președintele Coreei de Nord ar face o vizită secretă în China.

Potrivit Daily Mail, după intrarea trenului în Beijing, ceilalți călători din gară au fost redirecționați, iar unele servicii au fost anulate, după care un autoturism a fost filmat sub escorta poliției.

Trenul avea aceleași semne cu ale celui care a fost folosit de tatăl lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, când a călătorit în China, ceea ce a provocat apariția zvonurilor că și acum ar fi vorba de liderul suprem al Coreei de Nord.

Dacă informația se va confirma, va fi pentru prima dată când Kim Jon Un efectuează o vizită într-o țară străină, de la preluarea puterii.

Agenția japoneză de știri Kyodo a anunțat că un oficial de rang înalt din Coreea de Nord a ajuns în capitala chineză, însă nu a precizat despre cine este vorba. De asemenea, agenția mai spune că această vizită ar avea drept scop îmbunătățirea relațiilor dintre Beijing și Phenian, care au slăbit din cauza insistenței Coreei de Nord în privința armelor nucleare și din cauza Chinei, care a susținut sancțiunile impuse de Națiunile Unite.

În Beijing, o mașină cu însemne diplomatice ale ambasadei Coreei de Nord a fost văzută în Palatul Poporului, o clădire care este folosită de Guvern și de Partidul Comunist al Chinei.

Între timp, autoritățile din orașul chinez Dandong, care se află la granița cu Coreea de Nord, au montat garduri de securitate de-a lungul șinelor de tren care ajung în Coreea de Nord, săptămâna trecută, astfel încât trenul să fie mai greu de văzut.

Iar poliția a format filtre de securitate pe lângă podul de pe rîul Yalv, care duce în Coreea de Nord.

Acest traseu este identic cu cel folosit de Kim Jong Il în timpul vizitei sale din 2011.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO