Phenianul avertizează Japonia în legătură cu "autodistrugerea sa iminentă"

02-09-2017 10:25


racheta coreea de nord

Coreea de Nord a avertizat Tokyo că riscă "autodistrugerea iminentă" pentru că s-a aliniat politicii Washingtonului într-un context de tensiuni tot mai crescute după lansarea unei rachete deasupra Japoniei.

Phenianul a alertat comunitatea internațională prin lansarea unei rachete balistice cu rază medie de acțiunea deasupra arhipelagului nipon, noteaza AFP.

Premierul japonez, Shinzo Abe, a denunțat o "amenințare gravă și fără precedent", convenind cu președintele american, Donald Trump, să întărească "presiunea" asupra Coreii de Nord.

Agenția oficială nord-coreeană KCNA a acuzat fosta putere colonială: "Japonia și-a suflecat mânecile pentru a susține operațiunile stăpânului împotriva Coreii de Nord".

"Conexiunea militară" a aliaților a devenit o "gravă amenințare" pentru Peninsula Coreeană, iar Japonia nu știe că își accelerează "autodistrugerea", a adăugat KCNA.

Agenția face o referire specială la bazele americane din Hokkaido, insula de nord a arhipelagului survolată de racheta nord-coreeană.

Phenianul a continuat avertizând Japonia că nu trebuie să urmeze orbește Statele Unite, pentru că riscă "distrugerea iminentă".

Coreea de Nord a prevenit că vor urma alte tiruri cu rachete având ca țintă Oceanul Pacific.

Sursa: AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO