Pfizer se aşteaptă să vândă vaccinuri anti-Covid-19 în valoare de 15 miliarde de dolari în 2021

02-02-2021 15:21


Pfizer, vaccin

Pfizer se aşteaptă să vândă vaccinuri anti-COVID-19 în valoare de 15 miliarde de dolari în 2021.

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a prognozat marţi că în acest an va înregistra vânzări în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari de pe urma vaccinului anti-COVID-19, pe care l-a dezvoltat în parteneriat cu firma germană BioNTech, şi totodată şi-a îmbunătăţit estimările de profit pentru 2021, transmite Reuters.

Pe ansamblu, Pfizer se aşteaptă să realizeze în 2021 venituri cuprinse între 59,4 şi 61,4 miliarde dolari, potrivit Agerpres.

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost unul din primele vaccinuri care a fost aprobat pentru utilizarea în regim de urgenţă în SUA şi alte câteva ţări, iar analiştii se aşteptau ca producătorul farmaceutic să îşi majoreze vânzările cu câteva miliarde de dolari.

Potrivit firmei de brokeraj Mizuho, în trimestrul patru al anului trecut, vaccinul anti-COVID-19 a adus firmei Pfizer vânzări în valoare de 154 de milioane de dolari, sub estimările analiştilor care mizau pe vânzări de 462 milioane de dolari.

De asemenea, Pfizer a anunţat marţi că pe ansamblul anului 2021 se aşteaptă să realizeze un câştig ajustat pe acţiune cuprins între 3,10 şi 3,20 dolari, în creştere faţă de intervalul preconizat anterior cuprins între 3 şi 3,10 dolari pe acţiune.

În urmă cu două săptămâni însă, Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri anti-COVID-19 pe care le-a livrat unor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv României, însă livrările au revenit la normal începând de săptămâna trecută.

Până acum, Comisia Europeană a comandat un număr de 600 de milioane de doze din vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, adică un număr suficient pentru a vaccina două treimi din populaţia blocului comunitar pe baza unui regim de două doze.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO