Peste 8.000 de zboruri din întreaga lume au fost anulate din cauza variantei Omicron. SUA și China, cele mai afectate

×
Codul embed a fost copiat

E haos pe multe aeroporturi internaţionale. Peste 8.000 de zboruri au fost anulate şi multe altele au avut întârzieri semnificative, după ce numeroşi piloţi şi membri ai echipajului au fost testaţi pozitiv cu COVID 19.

Cele mai afectate sunt companiile din Statele Unite și China.

Sărbătorile de iarnă s-au transformat într-un coşmar pentru milioane de pasageri. Este a patra zi în care, din cauza pandemiei, traficul aerian e perturbat în multe locuri de pe Glob. Piloţii şi alţi membri ai personalului au fost nevoiţi să intre în carantină după ce au fost expuşi la COVID-19.

Drept urmare, pentru cel puţin două săptămâni, Hong Kong-ul a interzis toate zborurile din Coreea de Sud.

Se zboară cu dificultate şi în Statele Unite. Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din Atlanta, New Jersey, Los Angeles şi New York.

Citește și
zboruri anulate
Mii de zboruri din toată lumea au fost anulate în perioada Crăciunului, din cauza variantei Omicron
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Imediat ce am ajuns aici, am aflat că zborul nostru spre Maui a fost anulat”, spune un pasager.

Motivul pentru care zborul nostru a fost anulat a fost din cauza lipsei însoțitorilor de bord. E trist, este foarte trist”, spune un alt pasager.

Ghinion au avut duminică şi unii pasageri aflaţi pe aeroportul Heathrow din Londra. 42 de avioane au rămas la sol şi aproape 50 au avut întârzieri semnificative.

Majoritatea zborurilor anulate sunt însă în China, în special pe aeroporturile din Beijing și Shanghai. O situaţie aparte este şi pe aeroportul din orașul Xi'an, aflat în nordul Chinei. Peste 13 milioane de oameni au primit ordin să rămână acasă, în timp ce autoritățile încearcă să ţină sub control un focar de Covid izbucnit în zonă.

În paralel, încep să fie intens monitorizate şi navele de croazieră. Pentru a 3-a oară într-o săptămână, o ambarcaţiune care a acostat în sudul Floridei a avut la bord pasageri infectaţi cu COVID-19.

De altfel, în Florida, numărul cazurilor de coronavirus a atins cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei.

Putem spune că Omicron e peste tot. Facem tot ce putem pentru ca oamenii să fie testați și, de asemenea, încercăm să-i convingem pe toţi să se vaccineze pentru că este cel mai bun lucru pe care îl putem face”, a declarat primarul orașului Miami.

Cel puţin 12 state americane au raportat o creştere de 10 la sută în rândul spitalizărilor cu COVID-19, faţă de săptămâna trecută. Totuşi, specialiştii susţin că 2022 ar putea aduce sfârşitul pandemiei.

Sunt convins că anul viitor vom avea pandemia sub control. Permiteți-mi să vă explic de ce. Nimeni nu credea că acest sezon de sărbători va fi cel la care speram, dar contrastează cu cel de anul trecut. Situaţia e mult mai bună. În sezonul viitor al sărbătorilor de iarnă, coronavirusul nu va dispărea complet, va mai fi printre noi, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în acest an. Virusul va continua să se schimbe, dar la fel o vom face și noi”, a transmis decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown.

În plus, pe lângă vaccinurile anti-COVID, anul viitor vor fi la dispoziţie şi cele două pastile anti-COVID, - Paxlovid şi Molnupiravir, - care au fost deja aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Peste 6.000 de zboruri anulate şi alte mii întârziate în lume, în weekendul Crăciunului, din cauza variantei Omicron
Peste 6.000 de zboruri anulate şi alte mii întârziate în lume, în weekendul Crăciunului, din cauza variantei Omicron

Varianta Omicron a noului coronavirus perturbă Crăciunul, iar în weekendul Crăciunului aproape 6.000 de zboruri au fost anulate de companii aeriene, iar alte mii înregistrat întârzieri, relatează AFP.

Mii de zboruri din toată lumea au fost anulate în perioada Crăciunului, din cauza variantei Omicron
Mii de zboruri din toată lumea au fost anulate în perioada Crăciunului, din cauza variantei Omicron

Peste 5.600 de zboruri au fost anulate în perioada Crăciunului, din cauza noii variante Omicron.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.