Peste 200 de migranți, la un pas de moarte chiar în ziua de Crăciun. Cum au fost salvați

25-12-2019 17:40

migranți

Paza de coastă spaniolă a salvat de Crăciun circa 200 de migranţi, bărbaţi, femei şi copii, care au încercat să traverseze marea spre Europa dinspre continentul african, pe ambarcaţiuni precare.

„Astăzi de-a lungul întregii zile, trei ambarcaţiuni improvizate care transportau opt, nouă şi zece persoane au fost salvate în zona (provinciilor) Murcia şi Cartagena" (sud-est), a precizat purtătorul de cuvânt.

În timpul nopţii, 11 migranţi au fost salvaţi în apele Strâmtorii Gibraltar şi au ajuns în enclava spaniolă Ceuta, în nordul Marocului, potrivit aceleiaşi surse.

În insulele Chafarinas, în largul coastelor marocane, "61 de persoane sosite pe Insula Regelui, unde au fost recuperate, apoi transportate la Melilla", altă enclavă spaniolă din Maroc, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Echipele de salvare au preluat de asemenea alţi 61 de migranţi sosiţi pe insula Alboran, la 57 de kilometri de coasta marocană, şi i-au dus în portul spaniol Motril.

Nu în ultimul rând, paza de coastă spaniolă a salvat alte 22 de persoane ce voiau să ajungă în Arhipelagul Canare din Atlantic.

Acest bilanţ nu-i include pe migranţii salvaţi de Garda Civilă spaniolă, nici de cei care au reuşit să ajungă pe coasta spaniolă la bordul ambarcaţiunilor lor.

În 2019, cel puţin 1.246 de migranţi au murit în încercarea de a traversa Marea Mediterană, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), afiliată ONU.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO