O jurnalistă a fost concediată, în Rusia, pentru că i-a pus o întrebare nepotrivită lui Putin

Ultima actualizare: 25-12-2019 18:02
jurnalistă
youtube.com

Alisa Yarovskaya, jurnalistă la un post TV din Rusia, a fost concediată la câteva zile după ce a pus o întrebare la conferința de presă anuală a președintelui rus Vladimir Putin.

Autoritățile din Yamal, o regiune din nord-estul Siberiei, nu ar fi fost mulțumite de întrebarea adresată lui Vladimir Putin, relatează BBC.

Pe de altă parte, Iarovskaia a transmis că ea și-a dat de fapt demisia.

Iarovskaia a luat microfonul, deși se pare că acesta trebuia să ajungă la un alt jurnalist, și a început să vorbească despre efectele încălzirii globale asupra regiunii în care locuiește și despre faptul că lucrările la un pod peste râul Ob au stragnat.

În replică, Putin a răspuns că guvernul este la curent cu construcția și că i se va acorda atenția necesară.

Autoritățile locale nu ar fi fost impresionate de întrebare, iar conducerea postului TV, deținut de autoritățile din regiune, a fost iritată de faptul că Iarovskaia a luat microfonul și a vorbit în locul unui coleg.

Guvernatorul ar fi fost nemulțumit de faptul că Putin trebuia întrebat despre un alt proiect, de fapt.

O altă poveste susține că plecarea ei ar fi fost cauzată de o postare pe Facebook în care ar fi scris despre Putin: „Nu văd botox sau proceduri estetice. Își arată vârsta”. Postarea a fost ștearsă însă imediat.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a declarat că motivul plecării jurnalistei de la respectivul postul TV nu este unul cunoscut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO