Pericolul unor atentate la Jocurile Olimpice de iarna din Rusia este ridicat. "Pregatim o surpriza turistilor"

Soci

Jocurile Olimpice de iarna organizate in orasul rusesc Soci ar putea avea parte de evenimente nefericite, dupa ce o noua grupare a anuntat posibilitatea unor atentate.

Cu mai putin de trei saptamani inainte de debutul competitiei, exista foarte multe temeri privind capabilitatea Rusiei de a mentine securitatea in timpul Jocurilor Olimpice de iarna, potrivit CNN.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a recunoscut ca evenimentul ar putea fi tinta unor atentate teroriste, insa, sustine ca autoritatile sunt capabile sa-l organizeze intr-o siguranta deplina.

 Totusi, in ciuda acestor asigurari, un videoclip postat pe un site musulman infatiseaza doi barbati care promit sa ofere o "surpriza" autoritatilor ruse si turistilor care vor veni in Soci.

Citește și
Masuri de securitate la Soci
5 presupusi teroristi, arestati in apropiere de Soci. "Exista risc de atentate la Jocurile Olimpice"

Potrivit sursei citate, cei doi barbati ar fi cei doi kamikaze responsabili de atacurile din orasul Volvograd, in urma cu o luna.

Citeste si: Bilantul exploziei din Volgograd, Rusia, a crescut la 12 morti si 28 de raniti. VIDEO

Americanii insa sunt reticenti si nu cred ca securitatea deplina va putea fi asigurata, multi dintre ei alegand sa nu faca deplasarea in Rusia.

 "Homosexualii pot veni in Rusia, insa sa lase copiii in pace"

O alta controversa privind Jocurile Olimpice de iarna din Rusia o reprezinta atitudinea lui Vladimir Putin in ceea ce priveste homosexualii.

"Puteti sa stati linistiti si relaxati, dar lasati copiii in pace", a spus presedintele rus.

O lege care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor cu amenzi si inchisoare a fost promulgata in iunie de Vladimir Putin.

Aparatorii cauzei homosexuale se tem ca formularea imprecisa a acestei legi va fi folosita pentru a interzice orice eveniment organizat de homosexuali.

Citeste si: Vladimir Putin ii jigneste pe homosexuali cu un mesaj ca in piesa celor de la Pink Floyd: "Lasati copiii in pace!"

Citește și...
Vladimir Putin ii jigneste pe homosexuali cu un mesaj ca in piesa celor de la Pink Floyd:
Vladimir Putin ii jigneste pe homosexuali cu un mesaj ca in piesa celor de la Pink Floyd: "Lasati copiii in pace!"

Presedintele rus, Vladimir Putin, sustine ca homosexualii nu ar trebui sa se teama ca vor fi urmariti la Jocurile Olimpice de la Soci din februarie, insa a avertizat aceasta comunitate ca trebuie "sa lase copiii in pace".

5 presupusi teroristi, arestati in apropiere de Soci.
5 presupusi teroristi, arestati in apropiere de Soci. "Exista risc de atentate la Jocurile Olimpice"

Cinci presupusi teroristi din Caucaz au fost arestati duminica in apropiere de statiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna.

<b>Cinci cadavre ciuruite de gloante au fost descoperite in patru vehicule in Rusia</b>
Cinci cadavre ciuruite de gloante au fost descoperite in patru vehicule in Rusia

Cinci cadavre cu rani provocate de gloante au fost descoperite in patru vehicule intr-o regiune din sudul Rusiei, la aproximativ 250 de kilometri de Soci, orasul care va gazdui Jocurile Olimpice de iarna, au anuntat joi autoritatile ruse.

Recomandări
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură
Ce a scos la iveală o avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură

O avarie produsă la o conductă națională prin care se transportă păcură în depozitele „Oil Terminal” din Constanța a scos la iveală un lung și scandalos șir de nereguli.

Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine
Autoritățile din Bistrița au un nou plan pentru pârtia Cocoș, unde zăpada abia se depune - o instalație de sanie pe șine

După ce au îndatorat orașul cu 5,5 milioane euro ca să amenajeze o pârtie pe un deal mic, pe care s-a schiat puțin spre deloc în ultimii cinci ani, autoritățile locale din Bistrița insistă că locul are totuși potențial să atragă zeci de mii de turiști.

Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”
Maia Sandu mulțumește României: „Ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie”

Preşedinta Maia Sandu a mulţumit României pentru sprijinul consecvent acordat Republicii Moldova, în cadrul unei întâlniri, joi, cu ambasadorul român Cristian-Leon Ţurcanu, transmite Radio Chişinău.