Pentagonul acuza Rusia ca a infiintat tabere de antrenament pentru separatisti in estul Ucrainei. "Nu exista niciun dubiu"

Ultima actualizare: 18-04-2015 07:03
putin obama - 1

Rusia continua sa-i sprijine pe rebelii prorusi din estul Ucrainei ajutandu-i sa se antreneze, a afirmat marti purtatorul de cuvant al Pentagonului, citat de Interfax.

"Nu exista niciun dubiu ca rusii continua sa actioneze in teritoriul ucrainean", a afirmat in fata unor jurnalisti colonelul Steven Warren, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Potrivit lui Warren, Rusia "a infiintat tabere de antrenament pentru separatisti in Ucraina, care sunt instruiti in special in manevrarea artileriei grele".

In plus, Pentagonul considera ca Rusia ii ajuta pe separatistii prorusi sa-si coordoneze actiunile in timpul operatiunilor.

Aproximativ 6.100 de persoane au fost ucise de la declansarea conflictului armat in estul Ucrainei intre separatistii prorusi si fortele ucrainene, in urma cu un an.

Kievul si Occidentul acuza Rusia ca i-a ajutat pe rebeli cu armament greu si soldati, insa Moscova respinge acuzatiile, sustinand ca rusii care lupta alaturi de separatisti sunt "voluntari".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO