Pedeapsa primită de criminalul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 22:02
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 21:46
Categorie: Stiri externe
Pedeapsa primită de criminalul jurnalistei Viktoria Marinova

Tânărul de 21 de ani acuzat de violarea și uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, în octombrie 2018, și-a aflat, luni, sentința.

Tribunalul din Ruse l-a condamnat pe Severin Krasimirov, în primă instanţă, la 30 de ani de închisoare.

Arestat în Germania unde fugise după comiterea crimei, pe 6 octombrie, Severin Krasimirov şi-a recunoscut faptele, evitând astfel o condamnare pe viaţă.

De asemenea, el trebuie să plătească o amendă de 450.000 de leva (225.000 de euro) familiei victimei, informează Agerpres.

Potrivit parchetului bulgar, este vorba "despre o crimă cu motivaţie sexuală fără legătură cu activităţile profesionale ale victimei". Crima a fost precedată de un "viol brutal", Severin Krasimirov fiind sub influenţa alcoolului.

În faţa tribunalului, acuzatul a plâns, declarând că regretă mult această "greşeală de tinereţe".

Avocatul condamnatului, Ivan Doniov, a anunţat că va face apel pentru a obţine o reducere la jumătate a pedepsei, evocând "circumstanţe atenuante", printre care mărturisirile şi regretele exprimate de condamnat.

 

Cum a fost ucisă Viktoria Marinova

Viktoria Marinova a fost atacată şi ucisă "într-un mod deosebit de crud", potrivit tribunalului, în timp ce făcea jogging de-a lungul Dunării.

Trupul ei mutilat din cauza loviturilor primite și a modului brutal în care a fost violată a fost găsit pe malul Dunării.

Uciderea Viktoriei Marinova, de 30 de ani, prezentatoare pe un canal local de televiziune din Ruse, a provocat o vie emoţie la scară internaţională, în condiţiile în care ea tocmai lansase o nouă emisiune, promiţând să dezvăluie cazuri de corupţie grave.

Autorităţile au reproşat media că au difuzat "o ştire falsă" legând uciderea jurnalistei de activităţile sale profesionale.

Ultimul raport al ONG-ului Reporteri fără frontiere evocă totuşi "o voinţă manifestă a autorităţilor de a sufoca acest dosar grăbind ancheta" privind uciderea tinerei jurnaliste.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Suspectul acuzat că a ucis-o pe jurnalista bulgară se apără: Nu am vrut
Jurnalista Viktoria Marinova, condusă pe ultimul drum. Mărturia agresorului. FOTO
Tânărul care ar fi asasinat-o pe jurnalista Viktoria Marinova a fugit în Germania prin România
FULLSCREEN
Pedeapsa primită de criminalul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO