Cine este Severin Krasimirov, bărbatul reținut în Germania pentru uciderea jurnalistei Viktoria Marinova

10-10-2018 10:50


Viktoria Marinova

Autoritățile din Bulgaria au emis un mandat european de arestare pe numele lui Severin Krasimirov, bărbatul arestat în Germania pentru legături cu uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, a anunțat procurorul-șef al Bulgariei miercuri.

 Potrivit Reuters, acesta are cetățenie bulgară și a fost arestat marți, la solicitarea autorităților de la Sofia, a anunțat ministrul de Interne Mladen Marinov, într-o conferință de presă la care au participat și procurorul-șef Sotir Tsatsarov și premierul Boyko Borissov.

Presa din Bulgaria a publicat prima fotografie cu suspectul. Severin Nadezhdov Krasimirov este din Ruse, fiind născut în 1997. Are 21 de ani și a fugit din țară duminică, la o zi după moartea jurnalistei.

Acesta este acuzat de crimă și viol și așteaptă ca acesta să fie adus din Germania și predat autorităților bulgare, a mai spus ministrul.

Potrivit The Guardian, acesta are 21 de ani și este cetățean bulgar.

„Există probe fizice legate de crimă”, a spus ministrul de Interne Mladen Marinov miercuri, anunțând că pe trupul și hainele victimei au fost găsite urme de ADN.

Dunavmost precizează că anchetatorii au comparat probele ADN de la locul crimei și au constatat că el ar fi autorul crimei. Totodată, autoritățile mai precizează că atunci când a comis crima, el s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO