Pedeapsa primita de asistentul medical banuit ca a ucis zeci de persoane: "S-ar putea sa nu stim vreodata intregul adevar"

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

Un fost asistent medical, condamnat la inchisoare pe viata pentru ca a ucis doi pacienti, ar putea fi, de fapt, unul dintre cei mai mari criminali in serie din Germania postbelica.

Barbatul in varsta de 39 de ani este banuit ca a omorat zeci de bolnavi. Le-ar fi injectat supradoze dintr-un medicament pentru boli de inima, spun anchetatorii.

Niels H. a fost condamnat in februarie 2015 pentru moartea a doi pacienti. Le-a administrat, de la sine putere, un medicament pentru boli de inima - dar in supradoza.

Intre timp, autoritatile au descoperit un numar neobisnuit de mare de decese la diverse clinici in care a lucrat asistentul medical. Si au inceput cercetarile in cel putin doua sute de cazuri, considerate suspecte.

Johann Kuehme, comandantul politiei Oldenburg: "Au fost exhumati 99 de fosti pacienti decedati, s-au facut investigatii, apoi au fost reinhumati. Nu avem inca datele complete, dar in 27 de cazuri au fost descoperite in corp reziduurile substantei respective."

Arne Schmidt, procuror: "Admitem faptul ca numarul real al victimelor lui Niels H. este in mod semnificativ mai mare. Asta si pentru ca un mare numar de pacienti decedati au fost incinerati."

Individul a spus la interogatoriu ca nu-si aminteste la cati pacienti a injectat medicamentul.

Johann Kuehme, comandantul politiei Oldenburg: "Putem spune ca oroarea nu a luat sfarsit, pentru ca nu putem finaliza, inca, cercetarile. Avem o comisie speciala de investigatii, pe care am denumit-o "Kardio", si va continua atat timp cat este necesar."

Dar, recunosc procurorii...

Arne Schmidt, procuror: "S-ar putea sa nu ajungem sa cunoastem vreodata intregul adevar."

In timpul procesului de anul trecut, medicii care au lucrat cu el l-au descris drept un cadru medical pasionat de munca sa. Dar au remarcat ca putea fi vazut mereu in apropierea pacientilor care erau resuscitati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO