Patru romani sunt de negasit dupa ce au impartit Biblii intr-o tara musulmana. "Rugati-va pentru ei"

Ultima actualizare: 07-11-2012 16:12

Autoritatile de la Bucuresti sunt in alerta, dupa ce 4 tineri romani au fost inchisi in Indonezia. Au facut imensa greseala sa imparta Biblii pe strada intr-o tara musulmana.

Ignorand cu desavarsire ideile fundamentaliste ale localnicilor, baietii au plecat ca misionari ai cultului penticostal.

Doi dintre ei sunt frati si au nuntile programate peste citeva saptamani. Nici cei dragi si nici fratii de la biserica nu mai au informatii despre ei.

"Momentan nu se stie nimic de cei patru misionari inchisi, miercuri va pleca o echipa misionara acolo ca sa vada ce se va putea rezolva. Rugati-va ca Domnul să fie cu ei!"

Este ultimul mesaj postat pe internet de reprezentantii grupului crestin din care fac parte si barbatii incatusati.

Cei patru au intre 33 si 38 de ani, iar acum o saptamana au plecat sa caute adepti pentru biserica penticostala, tocmai in insulele Maluku din Indonezia.

Acum patru zile, au fost prinsi pe strada in timp ce imparteau Biblii, intr-o tara in care nu e indicat sa ai cartea sacra nici in bagaj.

Un prieten al celor 4 tineri, aflat si el in insula Maluku, a aflat ca sunt inchisi si a incercat sa ii viziteze.

N-a fost lasat insa de autoritati, asa ca a incercat sa ia legatura cu familiile lor din tara. A postat mesaje de ajutor pe internet.

Culmea este ca stiau la ce se inhama. Sunt peste 100 de misionari romani raspanditi in toate colturile lumii.

Jumatate dintre ei sunt plecati in tari de mare risc, unde exista conflicte religioase puternice si unde deseori sunt inchisi, batuti si chiar omorati.

In urma cu 4 saptamani, un misonar a fost ucis in Afganistan, iar in urma cu 2 ani alti 8 au fost ucisi. Ei trebuiau sa se alieze cu minoritatile crestine de acolo si sa vorbeasca unde pot sa mearga sa impartaseasca religia lor cu alti oameni.

Inainte de orice misiune, crestinii se pregatesc 2 ani si abia dupa diverse teste li se permite sa participe la astfel de actiuni ca voluntari.

La plecare li se cere sa semneze un contract prin care se angajeaza sa nu ceara niciun ban in cazul in care patesc ceva si multi dintre ei aleg sa fie inmormantati acolo.

In insulele Maluku, unde cei patru romani misionari au fost arestati, mii de oameni si-au pus viata in slujba credintei.

Daca in toata Indonezia 90% dintre locuitori sunt musulmani, aici situatia sta exact pe dos: crestinii reprezinta majoritatea. Tocmai de aceea conflictele sunt de fiecare data violente.

Romanii vor afla abia vineri daca vor fi elibearati din arest. Cei doi frati, Titel si Ionut Maghiar urmau sa se casatoreasca la Cluj luna viitoare.

Nuntile lor erau deja programate pentru data de 6 si 13 octombrie Nici macar viitoarele lor sotii nu au reusit sa ia legatura cu ei pana acum.

Se pare ca unul dintre tineri a mai fost inchis in Indonezia si in urma cu trei ani, tot pentru ca impartea Biblii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO