Patriarhul Kirill, elogiu adus soldaților ruși: „Dau dovadă de curaj și spirit de sacrificiu”

Ultima actualizare: 20-06-2022 11:53
Vlad Voiculescu: Patriarhul Kirill este un porc bătrân, setos de mai mult sânge
Getty

Patriarhul Kirill al Rusiei a transmis un nou mesaj de elogiere pentru soldații ruși despre care spune că „dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială” care are loc în Ucraina.    

„Soldații ruși dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială din Ucraina și Donbas, iar totul vine dintr-un simț moral interior”, a susținut liderul bisericii ortodoxe ruse, potrivit Nexta.

Cu acest prilej, Patriarhul Kirill a lăudat încă o dată armata Moscovei, acuzată de crime de război în Ucraina. Șeful bisericii ortodoxe din Rusia a transmis, în ultimele luni, mai multe mesaje de elogiere a militarilor ruși.

„Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat patriarhul Kirill.

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este susținut de biserică, Patriarhul Kirill fiind unul dintre aliații lui Vladimir Putin. După masacrul de la Bucha, Patriarhul Krill a declarat că soldații ruși „cu siguranță” nu ar putea face rău nimănui.

„Suntem o putere iubitoare de pace”, a mai spus el, recent.

Patriarhul Krill al Rusiei a fost sancționat de Regatul Unit al Marii Britanii pentru susținerea vocală oferită războiului. La începutul lunii mai, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost inclus pe lista oficialilor ruși împotriva cărora Uniunea Europeană urma să impună sancțiuni, ca parte a celui de-al șaselea pachet de măsuri îndreptate împotriva Rusiei. Ungaria s-a opus însă setului de măsuri.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO