Parchetul rus cere o amendă de peste 10.000 de euro pentru Navalnîi. Care e motivul
Parchetul rus a cerut marţi impunerea unei amenzi în valoare de 950.000 ruble, circa 10.600 de euro, împotriva lui Aleksei Navalnîi, judecat pentru defăimarea unui fost combatant din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
În condiţiile în care Navalnîi avea o condamnare de 3 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare în momentul faptelor, Parchetul a cerut de asemenea ca opozantul să ispăşească şi această pedeapsă, informează o jurnalistă a AFP prezentă la audieri
Un alt tribunal a decis deja luna aceasta transformarea pedepsei cu suspendare în una cu executare.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Militantul anticorupţie este acuzat că ar fi distribuit informaţii "mincinoase" şi "injurioase" cu privire la un veteran de război, care apărase într-un videoclip al campaniei din vara trecută referendumul privind întărirea puterilor lui Vladimir Putin. Opozantul îi calificase pe cei care interveneau în acest videoclip, între care veteranul respectiv, drept "ruşine a naţiunii" şi "trădători".
Procesul a început la 5 februarie, cu mărturia de la distanţă a acuzatorului lui Navalnîi, Ignat Artiomenko, fost combatant în vârstă de 94 de ani, aflat într-o stare de sănătate precară.
Inamic declarat al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.
El acuză autorităţile că vor să-l reducă la tăcere după ce a supravieţuit, în vara trecută, unei tentative de otrăvire de care îl face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.
Arestarea lui Navalnîi în 17 ianuarie, la întoarcerea sa în Rusia după cinci luni de convalescenţă în Germania, a suscitat manifestaţii de susţinere, reprimate cu brutalitate în toată ţara, cu peste 10.000 de arestări.