Parada de 9 mai, in Transnistria. Vicepremierul rus Rogozin a fost nevoit sa ocoleasca Ucraina pentru a ajunge la Tiraspol

Ultima actualizare: 12-05-2014 06:48
Dmitri Rogozin

Peste 2.000 de militari au defilat, vineri, la Tiraspol, intr-una dintre cele mai grandioase parade de Ziua Victoriei, la care a participat si vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul Kremlinului pentru Transnistria, relateaza PRO TV Chisinau.

Dmitri Rogozin nu a sustinut niciun discurs la parada de la Tiraspol. In schimb, reprezentantii autoritatilor separatiste transnistrene au multumit veteranilor, dar si Federatiei Ruse pentru sustinere.

"Aceasta zi simbolizeaza un mare act eroic pe care l-a realizat poporul sovietic in lupta pentru libertate si independenta. Onoram prin recunostinta profunda generatia invingatorilor si le aducem omagiu veteranilor nostri", a declarat liderul regimului de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk.

El a multumit reprezentantilor delegatiei ruse pentru participarea Federatiei Ruse la "operatiunile de mentinere a pacii" de pe Nistru.

Rogozin a declarat pe Twitter ca Ucraina nu a permis tranzitul avionului sau prin spatiul aerian ucrainean, astfel ca aeronava a trecut prin spatiul aerian al Romaniei pentru a ajunge in Republica Moldova.

"Se pare ca vom merge la Chisinau prin Bulgaria si Romania, zborul va dura 4-5 ore. Ucraina nu ne-a permis trecerea prin spatiul sau aerian", a transmis Dmitri Rogozin prin Twitter.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a aterizat pe aeroportul din Chisinau, dupa care s-a deplasat la Tiraspol, pentru a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO