Papa Francisc susține că Viktor Orban i-a spus că Putin intenționează să pună capăt războiului pe 9 mai

Ultima actualizare: 03-05-2022 12:51
Papa Francisc
Getty

Papa Francisc a transmis că Victor Orban i-a spus că președintele rus Vladimir Putin intenționează să pună capăt invaziei Ucrainei pe 9 mai – Ziua Victoriei Rusiei.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

„Orban, când l-am întâlnit, mi-a spus că rușii au un plan, că totul se va termina pe 9 mai”, a spus Papa Francisc, conform CNN.

″⁣Sper să fie aşa, doar astfel am înţelege graba escaladării din aceste zile. Pentru că acum nu este vorba doar despre Donbas, este Crimeea, este Odesa, (ruşii - n.red.) le blochează (ucrainenilor - n.red.) accesul la Marea Neagră, asta-i tot. Sunt pesimist, dar trebuie să facem tot ce este posibil pentru a opri războiul″⁣, a declarat Papa Francisc pentru Corriere della Sera.

Papa Francisc a repetat că este gata să meargă la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin și a comparat războiul din Ucraina cu genocidul din Rwanda.

„Nu am primit încă un răspuns și încă insistăm, chiar dacă mă tem că Putin nu poate și nu vrea să aibă această întâlnire chiar acum. Dar atâta brutalitate, cum să nu o oprești? În urmă cu douăzeci și cinci de ani am trăit același lucru cu Rwanda”, a spus Papa Francisc.

În același timp, oficialii americani şi occidentali cred că este probabil ca preşedintele Vladimir Putin să declare oficial război Ucrainei pe 9 mai. Acest lucru ar permite mobilizarea rezerviştilor şi noi recrutări, în vreme ce armata rusă încearcă să cucerească estul şi sudul Ucrainei, transmite Le Figaro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO