Papa Francisc a mers cu un "LOGAN" in cursul vizitei in Armenia. De ce a ales acest model de masina

Ultima actualizare: 30-06-2016 08:00

Stirea ca suveranul pontif a mers cu un automobil produs in Romania a devenit virala pe net. Realitatea e insa un pic diferita.

In cursul vizitei de 3 zile in Armenia, Papa Francisc a fost filmat si fotografiat circuland nu doar cu "papamobilul" ci si cu o masina alba, marca Renault, care a fost prezentata drept “Logan”. De altfel, seful biroului de presa al Vaticanului, Federico Lombardi, a si precizat ca masina a fost aleasa intentionat, deoarece suveranul pontif vrea sa se apropie de oamenii obisnuiti si nu sa calatoreasca cu fastul specifi sefilor de state.

"Incearca sa transmita un mesaj diferit, de aceea a ales un mijloc de transport simplu si mic", a declarat Lombardi, legat de masina aleasa de pontif.

Insa, desi in imagini se vede clar ca pe autoturism scrie Logan, acesta nu seamana totusi cu masina produsa in Romania. Iar explicatia e simpla: in Armenia se vinde modelul Renault Logan produs in Rusia, la fabrica Avtovaz din orasul Togliatti. Bazat pe platforma BO, Renault-ul Logan adaptat pentru piata ruseasca si ex-sovietica seamana mai mult cu modelul Symbol vandut in Africa decat cu cel vandut in Romania. Mai multe detalii despre masina, pe Sport.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO