Panică în Noua Zeelandă: bătăi la supermarketuri și cozi la magazinele de arme


Ultimul update: Marti 24 Martie 2020 11:44
Sursa: The Guardian
Data publicarii: Marti 24 Martie 2020 11:24
Categorie: Stiri externe
Jacinda Arden

Pandemia de coronavirus a dat peste cap și viața din Noua Zeelandă. Premierul Jacinda Arden a anunțat o lună de izolare la domiciliu, începând de miercuri

Neo-zeelandezii au avut la dispoziție două zile să se pregătească, înainte de a intra în vigoare măsurile de urgență. Apelul premierului la ”calm și bunătate” nu a avut însă niciun efect.

Clienții au umplut supermarketurile, unde au apărut și incidente violente, pentru care a fost solicitată intervenția Poliției, scrie The Guardian.

”S-au facut cumpărături care ar ajunge pentru 10 milioane de oameni”, au spus reprezentanții supermarketurilor, desi Noua Zeelandă are mai puțin de 5 milioane de locuitori.

Cozi s-au format și la magazinele de arme, așa cum s-a întâmplat și în țări precum SUA și Ungaria.

 

În Noua Zeelandă, numărul cazurilor de coronavirus aproape că s-a dublat în doar 24 de ore. Până acum au fost testate pozitiv 155 de persoane, dar Jacinda Arden avertizează că o răspândire comunitară ar putea dubla numărul celor infectați la fiecare cinci zile.

”Dacă se va întâmpla asta, sistemul de sănătate va fi sufocat, iar zeci de mii de oameni ar putea muri”, a spus premierul din Noua Zeelandă.

Pentru a ajuta populația, guvernul a anunțat suspendarea ratelor bancare pe o perioadă de șase luni.

Și compania națională, Air New Zeelad, și-a adus contribuția. A mărit numărul curselor interne și a pus la dispoziție aeronave mai mari, pentru ca un număr cât mai mare dintre locuitori, în special studenți, să poată reveni acasă.

Sursa: The Guardian Twitter

VIDEO PROTVPLUS.RO