Panica in Liberia dupa ce un ziar local a scris ca doua femei infectate cu Ebola ar fi inviat

Ultima actualizare: 28-09-2014 07:09
voluntari lupta impotriva Ebola in Africa

Panica generalizata intr-o comunitate din Liberia, dupa ce un ziar local a scris povestea a doua femei infectate cu virusul Ebola care ar fi inviat din morti.

Victimele, ambele femei, de 40 si 60 de ani, au murit in Nimba County, Liberia. Potrivit publicatiei locale insa, acestea se plimba acum printre cei vii. The New Dawn Nimba County sustine ca Dorris Quoi si Ma Kebeh ar fi inviat in drum spre locul de veci.

Ma Kebeh ar fi fost inchisa intr-o casa doua nopti la rand, fara mancare sau medicamente inainte de presupusul deces.

Respectivul cotidian a scris in ultimele zile despre mai multe cazuri "ciudate" legate de epidemia de Ebola, inclusiv despre povestea unui "doctor" care pretindea ca poate vindeca cumplita boala, dar care a murit si el din cauza virusului.

Citeste si: "Ati venit sa ne imbolnaviti". Locuitorii unui sat din Africa i-au ucis pe cei care venisera sa le explice riscurile Ebola

Situatie disperata in Liberia, unde cainii dezgroapa si mananca victimele epidemiei Ebola. Acuzatiile aduse Guvernului

2.800 de morti, anunta ultinul raport oficial

Autoritatile au anuntat ca 2.800 de oameni au decedat pana acum in ultima si cea mai grava epidemie de Ebola, care afecteaza tarile din vestul Africii.

Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor din SUA a prezis 1,4 milioane de cazuri de Ebola pana la sfarsitul lui ianuarie 2015, motivand cifra uriasa prin faptul ca majoritatea cazurilor ramane in afara rapoartelor oficiale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO