Pălărierul reginei Elisabeta, ucis de un român în timp ce ieșea dintr-o farmacie


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2018 23:04
Categorie: Stiri externe
Regina Elisabeta a Marii Britanii

Herta Groves, o femeie care a lucrat ca pălărier al reginei Elisaeta a Marii Britanii, a fost ucisă de un român care se afla la volanul unei camionete.

Femeia, în vârstă de 96 de ani, ieșea dintr-o farmacie, situată în apropierea unei săli de concert, când bărbatul a dat cu mașina peste ea din greșeală.

Ioan Macovei, un bărbat în vârstă de 57 de ani, se afla la volanul unei camionete în apropiere de Sala de concerte Wigmore, când a dat peste femeia care trecea strada, informează Evening Standard.

Incidentul a avut loc în 27 aprilie 2016, însă procesul este în curs de desfășurare. Astfel, la termenul de marți al procesului, procurorul Cristopher Foulkes a precizat că din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se poate vedea cum, cu câteva minute înainte să fie lovită, aceasta ieșise dintr-o farmacie de pe strada Wigmore.

„Herta Groves a trecut prin fața camionetei chiar când șoferul accelerase la culoarea verde a semaforului. Ioan Macovei nu a putut să o vadă pe femeie prin parbriz, dar ea trebuia să fie vizibilă în oglindă”, a spus anchetatorul în instanță.

Astfel, el ar putea fi acuzat de conducere neglijentă. Potrivit anchetatorilor, femeia nu a trecut strada prin zona destinată pietonilor, ci a pășit direct pe pista pentru biciclete. Un polițist din cadrul anchetei a precizat că pietonii care traversează strada prin zonă sunt „cel mai adesea confuzi”, din cauză că nu există o trecere semaforizată.

„În ciuda circumstanțelor, șoferul trebuia să fie atent”, a mai spus Cristopher Foulkes. Pe de altă parte, românul susține că înainte să accelereze s-a uitat în oglinzi, dar că nu a văzut-o pe femeie.

Herta Groves, cunoscută prietenilor drept Georgette, s-a născut într-o familie de evrei la Viena, dar a fugit din Austria înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Înainte să ceară azil în Marea Britanie, ea a ajutat numeroase femei să scape din Austria ocupată de naziști, primindu-le în casa ei unde le învăța cum să obțină viză de muncă peste hotare.

După ce a ajuns în Marea Britanie, la vârsta de 19 ani, ea a devenit creatoare de pălării. Astfel, a pus bazele Companiei London Hat, printre clienții săi fiind inclusiv regina Elisabeta a Marii Britanii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Evening Standard

VIDEO PROTVPLUS.RO