Pakistaneza care si-a ars de vie fiica a primit pedeapsa cu moartea. Femeia a recunoscut "crima de onoare" comisa

Ultima actualizare: 20-01-2017 07:14
pakistan

O femeie din Pakistan si-a ars de vie fiica de 17 ani dupa ce s-a maritat impotriva dorintei familiei sale. Acum aceasta a primit pedeapsa cu moartea pentru crima comisa.

Parveen Bibi si-a recunoscut crima in fata judecatorilor si a marturisit ca si-a ars de vie fiica pentru ca "a adus rusine asupra familiei", dupa ce s-a casatorit pe ascuns. La inceputul acestei saptamani, femeia a primit sentinta: pedeapsa cu moartea, informeaza The Guardian.

Zeenat Rafiq a fost batuta inainte de a fi ucisa, conform raportului poltiiei, iar fratele ei, Anees, a fost si el condamnat la inchisoare pe viata pentru complicitate.

Dupa ce a fost ucisa, nimeni nu a venit sa ii recunoasca trupul, iar familia sotului a fost nevoita sa o ingroape, dupa lasarea intunericului, intr-un cimitir din apropiere.

 

Marturia lui Parveen, dupa ce si-a ucis fiica: " Nu am regrete"

Parveen, mama tinerei, a legat-o si a aruncat kerosen pe ea, dupa care a incendiat-o. Totul a fost descoperit cand vecinii au auzit tipetele fetei si au mers sa vada ce se intampla, insa nu au fost lasati sa intre in casa, relateaza The Guardian.

Atunci cand politistii au ajuns la domiciliul lor au gasit trupul carbonizat al adolescentei langa o scara. Pe trupul ei au fost gasite semne de loviri si strangulare. Mama ei a fost arestata la scurt timp dupa tragedie si ar fi marturisit ca si-a ucis fiica cu ajutorul fiului ei Ahmar. "Nu am regrete", i-ar fi spus femeia fiului ei, conform politistilor.

Sotul victimei, Hassan Khan, a povestit presei ca el si Zeenat se iubeau inca de cand erau elevi, dar familia fetei a respins mai multe cereri in casatorie, fortandu-i pe cei doi sa fuga luna trecuta. El chiar a aratat o declaratie de consimtamant semnata de sotia lui in fata unui magistrat.

Sute de femei sunt ucise anual in Pakistan, de obicei de catre familiile lor, pentru incalcarea regulilor conservatoare ale tarii cu privire la dragoste si mariaj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO