Pacienți bătuți, legați de paturi și umiliți într-un centru de dezintoxicare. VIDEO

18-07-2019 23:23


Pacienți bătuți, legați de paturi și umiliți într-un centru de dezintoxicare

Autorităţile ruse au anunţat desfiinţarea unui centru de dezintoxicare clandestin din Siberia, în care pacienţii dependenţi de droguri sau alcoolici erau reţinuţi cu forţa, legaţi cu cătuşe de paturi şi loviţi cu brutalitate.

"Activităţile ilegale dintr-un centru de recuperare pentru persoanele dependente de alcool şi droguri au fost oprite', a anunţat într-un comunicat Comitetul de anchetă rus, organismul responsabil pentru cazurile penale majore, afirmând că intervenţia a avut loc la începutul lunii iulie.

Comitetul de anchetă a precizat că a fost deschisă o procedură penală pentru "privare ilegală de libertate". Potrivit anchetatorilor, Centrul de dezintoxicare Otchag a deschis două sucursale din 2017 în sate din regiunea Omsk, în Siberia, informează Agerpres.

Directorul centrului, care şi-a promovat instituţia în mod activ în zonă, "nu avea nici o pregătire medicală" şi pacienţii erau închişi în camere care aveau gratii la ferestre.

"Pacienţii erau legaţi cu cătuşe de paturi, cu greutăţi legate de picioare. În cazul în care nu ascultau, pacienţii erau bătuţi cu brutalitate. Ei nu aveau dreptul să-şi sune familiile", a mai spus Comitetul, adăugând că "tratamentul" costa între 15.000 şi 20.000 de ruble (între 212 şi 283 de euro).

Tânăr de 25 de ani, bătut și legat cu bandă adezivă

 

Anchetatorii menţionează cazul unui bărbat de 25 de ani, adus cu forţa la centrul de dezintoxicare după ce a fost bătut şi legat cu bandă adezivă.

O înregistrare video a Comitetului de anchetă arată intervenţia forţelor speciale ale Gărzii Naţionale ruse, în timpul căreia au fost confiscate medicamente şi arme de foc. Zeci de persoane, bărbaţi şi femei, puteau fi văzuţi înghesuiţi în camere supraaglomerate.

 

Principalul suspect, acuzat de răpire şi sechestrare, a fost plasat în arest la domiciliu.

Acest tip de centre de dezintoxicare nu reprezintă o raritate în Rusia, uneori având loc accidente dramatice. În martie 2016, 12 persoane au murit în timpul unui incendiu izbucnit într-un astfel de centru, de unde oamenii nu au putut ieşi din cauza gratiilor de la ferestre. O tragedie similară a avut loc în aprilie 2014 în Altai (Siberia), când opt persoane şi-au pierdut viaţa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO