Pachete misterioase cu semințe din China apar în SUA. Guvernul avertizează oamenii să nu le planteze

Dată publicare: 29-07-2020 09:52
Dată actualizare: 29-07-2020 10:01


seminte

Zeci de state americane au anunțat că sunt invadate de pachete din China în care se află semințe și avertizează cetățenii să nu le planteze, deoarece ar putea fi o specie invazivă, scrie BusinessInsider.

 

Departamentul de Agricultură din SUA a declarat marți că a investigat pachetele suspecte de semințe raportate de cel puțin 27 de state și a îndemnat pe oricine le primește să contacteze oficialitățile agricole locale.

"Vă rugăm să țineți semințele și ambalajele, inclusiv eticheta de corespondență, până când cineva din departamentul dvs. de stat pentru agricultură sau APHIS vă va contacta cu instrucțiuni suplimentare", a declarat Serviciul de inspecție pentru sănătate animală și vegetală al SUA într-un comunicat de presă. „Nu plantați semințe pentru că au origini necunoscute”.

"O specie de plante invazive ar putea să nu pară amenințătoare, dar aceste mici invadatoare ar putea distruge agricultura din Texas", a declarat Sid Miller, comisarul agriculturii din Texas, într-un comunicat de presă.

Și oamenii de știință sunt de acord - de aceea USDA are reguli atât de stricte cu privire la importul de plante și alte materiale organice.

"Motivul pentru care oamenii sunt îngrijorați este că pot exista agenți patogeni ai plantelor sau insecte care sunt îngrădite în sămânță", spune Carolee Bull, profesor în programul Penn State Plant Pathology and Microbiology Environment, pentru New York Times.

Sursa: Business Insider


VIDEO PROTVPLUS.RO