Adevarul socant din spatele regimului Ghaddafi.Cum erau torturati detinutii la ordinele dictatorului

Ultima actualizare: 17-06-2012 00:04
Moammar Ghaddafi

Nouasprezece detinuti au murit asfixiati in containere metalice in care fusesera inchisi de fortele colonelului Muammar Ghaddafi in iunie, in nord-vestul Libiei, a anuntat joi organizatia Amnesty International.

Trei supravietuitori au povestit organizatiei de aparare a drepturilor omului ca au fost inchisi alaturi de altii in aceste containere la 6 iunie, in contextul temperaturilor ridicate din timpul verii, pe un santier din Al-Khoms, la 120 de kilometri est de Tripoli.

Unii detinuti si-au baut propria urina, potrivit unui comunicat al Amnesty International, care citeaza marturii culese de organizatie.

Temnicerii lor le raspundeau "taceti, sobolanilor", atunci cand strigau dupa ajutor, potrivit acestor marturii. Marti, organizatia s-a alarmat cu privire la situatia de "mare risc" a persoanelor suspectate ca au luptat in cadrul fortelor loialiste, in special a celor de culoare si a celor din Africa subsahariana.

"Persoanele suspectate ca au luptat pentru colonelul Muammar Ghaddafi, in special libienii negri si africanii subsaharieni, sunt in situatie de mare risc, (amenintate) cu rele tratamente de fortele anti-Ghaddafi", a scris Amnesty.

Anterior, organizatia a publicat marturii referitoare la tortura si rele tratamente in Libia, comise de rebeli si de fortele loiale ale liderului fugar Muammar Ghaddafi, precum si la executarea unor detinuti de catre fortele pro-Ghaddafi in timp ce rebelii erau in Tripoli.

Citeste si:

Jucatorul care i-a provocat lui Becali crize de nervi! "Am fost IDIOT ca l-am sustinut!" Acum Gigi a ajuns sa il REGRETE

Gigi Becali ar putea fi EXCLUS din fotbal! A facut o greseala URIASA si ar putea fi declarat persona non-grata

L-au luat cu 550.000 si l-au dat cu 35.500.000 €! 15 jucatori au adus profit de 666 de milioane de euro cluburilor! Doi au intrat in TOP in 2011

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO