Orori americane. Detinuti din Guatemala infectati cu gonoree si sifilis


Ultimul update: Miercuri 17 Octombrie 2012 15:42
Data publicarii: Sambata 02 Octombrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Oficialii administratiei Obama isi asuma public greselile trecutului, mai exact, experimentele desfasurate de Statele Unite in Guatemala, in anii '40.

Atunci, medicii americani au infectat cu buna-stiinta aproape 700 de localnici, cu doua boli cu transmitere sexuala. Majoritatea subiectilor sufereau de afectiuni psihice si habar n-aveau ca sunt niste cobai umani pentru industria de medicamente.

Scandalul a pornit de la o descoperire intamplatoare. O cercetatoare a dat peste dosarele prafuite despre experimentul din 1946-48. Atunci, medicii au infectat 696 de femei si barbati cu sifilis si gonoree. Multi erau internati in clinici de psihiatrie sau erau detinuti care au intretinut relatii cu prostituate. Cum nu puteau face asta in America, autorii studiului au cautat o tara... potrivita.

Daca nu e tratat, sifilisul poate provoca afectiuni cardiace si psihice, orbirea si chiar moartea.

Nu doar americanii trebuie sa raspunda pentru ororile trecutului, ci si oficialii locali.

Acest scandal vine dupa asa numitul Experiment Tuskegee. Acesta s-a desfasurat chiar in Statele Unite si a constat in infectarea a 600 de barbati de culoare din Alabama cu sifilis, intre 1932 si 1972. Nu exista dovezi ca presedintii americani, printre care Roosevelt, Eisenhower sau Kennedy, ar fi stiut. In schimb, e greu de crezut ca seful FBI, Edgar Hoover, nu stia aceste detalii, mai ales ca ambele experimente s-au desfasurat cat el a condus Biroul Federal de Investigatii.


 

Video socant: soldati pakistanezi care executa civili. Inregistrare falsa?
COLOSAL! Joaca de-a Dumnezeu! A creat VIATA in laborator!
Experimente biologice recunoscute oficial de americani, dupa 63 de ani!
VIDEO PROTVPLUS.RO