Oricine iubeste sa gateasca poate deveni bucatar. In ce locuri inedite isi deschid restaurante pentru o zi chefii amatori
Daca isi gasec clienti si un spatiu unde sa le ofere mancare, moscovitii isi pot etala talentele in bucatarie, de patru ori pe an, la Ziua Restaurantelor.
Ca sa se faca remarcati, chefii amatori se intrec nu numai in talente, ci si in idei originale de servire.
Aceste doua tinere au primit o adresa si, la sosire, au fost rugate sa-si acopere ochii, apoi au plonjat in necunoscut. Acest restaurant improvizat intre doua case le propune clientilor sa nu se lase influentati de vaz.
Participanta: "In mod obisnuit, nu percepem in intregime gustul mancarii, deoarece suntem distrasi de multe lucruri. Dar, cand inchizi ochii, simti din plin gustul mancarii."
Un alt bucatar amator gateste si serveste mancarea in propriul apartament. Are un meniu variat, din care nu lipsesc pastele, dar nici tartinele cu somon afumat sau oua. Pentru multi rusi, e o ocazie rara sa manance in oras.
Participanta: "Totul e foarte scump, asa ca nu mergem la restaurant foarte des. Am gustat un bol de supa cu seminte de pin si capsuni cu branza prajita."
Intr-un spatiu de birouri, amatorii de deserturi au la dispozitie o oferta foarte bogata, de la torturi de casa pana la placinte. Dar, daca luam in considerare cozile formate, cele mai populare sunt tonetele improvizate cu pizza si hamburgeri.
Participanta: "E prima oara cand vin la Ziua Restaurantelor. Am auzit despre asta si am venit sa incerc. Inca n-am gustat nimic, din cauza cozilor."
Ziua Restaurantelor se organizeaza de patru ori pe an, in februarie, mai, august si noiembrie. Localnicii sunt incurajati sa deschida restaurante si cafenele pentru o zi in curti, pivnite si in orice alt spatiu disponibil.