Orasul care va fi strabatut de o conducta cu bere. Bautura gratis tot restul vietii pentru cei care au donat bani proiectului

Ultima actualizare: 18-05-2016 00:28

Un oras strabatut de o conducta prin care galgaie berea. Si nu orice bere, ci una belgiana, dintre cele mai apreciate de cunoscatori. Nu e o fantezie de om naucit de caldura, ci un proiect pe cale sa devina realitate in superbul oras medieval Bruges.

Totusi, in ultimii ani, fabricile de bere din Bruges au disparut rand pe rand, mutandu-si sediile in afara orasului. De Halve Maan este singura ramasa intre zidurile orasului.

Erin McLaughlin, corespondent CNN: “Aceasta fabrica de bere are o mare problema. Strazile orasului sunt pur si simplu prea inguste pentru cisterrnele de bere, care ar trebui sa transporte lichidul de la fabrica la locul de imbuteliere. Iata solutia gasita: o conducta subterana de peste 3 kilometri, care incepe in acest punct".

In ultimii 160 de ani, familia lui Xavier Vanneste a facut bere in Bruges. Probleme au aparut in 2010, cand - pentru a salva afacerea - au fost nevoiti sa mute unitatea de imbuteliere in afara orasului.

O echipa de ingineri a planuit traseul conductei cu bere de-a lungul canalelor si stradutelor pitoresti ale orasaului medieval. Teava poate transporta 4.000 de litri de bere pe ora.

Xavier Vanneste, patron fabrica de bere:Numerosi localnici s-au oferit sa primeasca teava pe sub casele lor. Aveau o singura conditie: sa le instalam cate un robinet in casa.
Reporter: Va ingrijoreaza acesta posibilitate: ca oamenii sa-si traga robinete pe traseu?
Xavier Vanneste, patron fabrica de bere: Suntem destul de siguri ca asta nu va fi posibil din punct de vedere tehnic.

Si daca tot s-a dovedit ideea atat de populara, Xavier s-a gandit sa-si cofinanteze proiectul prin donatii publice. S-au strans asa 4 milioane si jumatate de dolari. In schimbul sumelor, a oferit bere gratis pentru tot restul vietii, celor care semnau cecurile.

Philippe Le Loup: "Eu beau bere in fiecare zi, de placere, dar am donat mai degraba din prietenie".

Teava va deveni operationala luna viitoare, taman la timp pentru sezonul calduros.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO