Oprit la prezidentiale, Darth Vader din Partidul ucrainean al Internetului candideaza pentru un post in Parlament la Kiev

Ultima actualizare: 07-10-2014 07:03

Nu i s-a permis sa candideze la alegerile prezidentiale, dar la legislative nu-l opreste nimeni.

Comitetul electoral central de la Kiev a inregistrat candidatura lui Darth Vader pentru scrutinul din 12 octombrie. Candideaza, alaturi de alte personaje din Razboiul stelelor, sub sigla Partidului ucrainean al Internetului.

Kievean get-beget, Darth Vader Olegovici vrea ca fiecare locuitor al Ucrainei sa-si permita un computer. Si se angajeaza sa curete parlamentul de deputati corupti si sa-i inlocuiasca cu droizi.

"Cat ne costa un deputat in fiecare luna? O gramada de bani. Si cat de greu e pentru un om obisnuit sa-si cumpere un computer care costa 4000 de grivna?" sustine Darth Vader Olegovici.

Ucraina il are si pe Chubakka Stepan Mihailovici. In seria Razboiul Stelelor personajul nu s-a lasat corupt de partea intunecata a fortei, dar in varianta ucraineana face echipa cu maleficul Vader. E drept ca mesajul sau e cam greu de descifrat.

In aprilie, Darth Vader a incercat sa se inscrie in cursa pentru alegerile prezidentiale. Dar Biroul Electoral Central i-a respins candidatura. La alegerile parlamentare insa, a avut mai mult succes. La fel ca si colegii sai de lista - maestrul Yoda, Amidala, Chewbaca si Palapatine.

Tinerii ii intampina cu simpatie. Varstnicii sunt mai circumspecti. "E destula bascalie in tara asta. Ar trebui sa mai si muncim. Nu ne trebuie circari ca astia", spune o ucraineanca.

In capitala, deja s-au inregistrat 12 candidati in echipa lui Darth Vader. Aproape toti s-au autopropus. Si niciunul n-are, deocamdata, un loc de munca. Oricine se poate deghiza intr-un personaj de film SF. Cu fata ascunsa si vocea alterata e mult mai usor sa faci promisiuni. In caz de esec - dispari rapid.

"Cred ca aceasta e o palma data elitelor politice din Ucraina, care si-au pierdut credibilitatea in ochii electoratului", a explicat Igor Kohut, analist politic

Si ca sa duca bascalia pana la capat, Vader Olegovici a facut o "alianta politica" cu doi clovni radicali Petro si Mykola. Impreuna au avut deja cateva intruniri cu potentialii alegatori.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO