OMS: Măștile de protecție ar trebui să devină un simbol al solidarității în întreaga lume

Ultima actualizare: 03-08-2020 20:17

Organizația Mondială a Sănătății încearcă să tempereze speranțele pentru un vaccin anti-Covid19. Oficialii OMS insistă că măștile de protecție ar trebui să devină un simbol al solidarității în întreaga lume.

Pe de altă parte toţi ochii sunt ațintiți asupra Germaniei unde copiii se întorc la școală un test crucial în materie de gestionare a pandemiei. Măştile sunt obligatorii pe holuri.

Statele Unite par să fi scăpat complet pandemia de sub control. Rata de infectare continua să crească, cifrele raportate zilnic fiind cele mai mari din întreaga lume.

Sylvester Turner, primar Houston: ”Le reamintim întruna oamenilor că s-or fi săturat ei de virus, dar virusul nu s-a săturat de noi”.

Şefa echipei de criza care coordonează reacţia Casei Albe la pandemie pledează pentru intervenţie punctuală, descentralizată, în funcţie de situaţia locală.

Deborah Birx, medic: ”Suntem într-o nouă fază. Ce se întâmplă astăzi e diferit faţă de perioada martie-aprilie. Constatăm o răspândire excepţională a virusului, atât în mediul rural, cât şi urban. Dacă trăiţi laolaltă mai multe generaţii în aceeaşi casă, şi exista focar în localitatea voastră, ar trebuis să vă gândiţi serios să purtaţi măşti în casă”.

Pe de altă parte, experţii atrag atenţia că spaţiile de socializare, fie că sunt terase, baruri ori cluburi de noapte, se dovedesc sursa principală a răspândirii virusului.

Deborah Birx coordonator al planului anti covid al Casei Albe: ”Nu vorbim de indivizi super-contagiosi, ci de evenimente publice care duc la contaminări în masă”.

O confirmă israelienii şi spaniolii, iar elveţienii au făcut public un studiu, potrivit căruia 69% dintre noile infectări din ţară s-au produs în cluburi de noapte şi baruri.

Pe de altă parte, statul australian Victoria, al doilea cel mai populat din ţară, este în alertă maximă. În Melbourne şi restul regiunii a fost decretată stare de dezastru, ceea ce conferă poliţiei atribute suplimentare pentru a se asigura că oamenii respectă regulile.

A fost impusă interdicţie de circulaţie începând de la 8 seara până la 5 dimineaţa. Localnicii au voie la cumpărături doar o dată pe zi şi nu mai departe de 5 km de locuinţă.

Cazurile de infectare din Victoria reprezintă aproximativ 60% din totalul de 18.000 detectate în toată ţara de la începutul pandemiei. Dacă ieri Victoria raporta 670 de noi îmbolnăviri, în statul vecin, New South Wales, care menţine închisă frontiera internă, au fost confirmate doar 12 cazuri noi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO