OMS: Cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid-19 ”au accelerat cu o viteză incredibilă”

Dată publicare: 06-04-2020 22:22
Dată actualizare: 06-04-2020 22:28


Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS: Cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid-19 ”au accelerat cu o viteză incredibilă”

Cercetările pentru dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului au „accelerat cu o viteză incredibilă”, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

El a spus că peste 70 de țări s-au alăturat procesului OMS pentru a accelera cercetarea cu privire la tratamente eficiente și că „aproximativ 20 de instituții și companii se întrec pentru a dezvolta un vaccin”, scrie CNBC.

„Genomul viral a fost cartografiat la începutul lunii ianuarie și împărtășit la nivel mondial, ceea ce a permis dezvoltarea testelor și începerea cercetării privind vaccinul”, a spus Tedros în cadrul unei conferințe de presă la sediul OMS din Geneva.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al OMS pentru situații de urgență, a declarat că un studiu aflat în derulare va concluziona dacă există dovezi că administrarea de doze mai mici de medicamente precum hidroxiclorochina ar reduce riscul de a se infectare.

Inițiativă pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor

Tedros a declarat că OMS va anunța în curând o inițiativă pentru dezvoltarea accelerată și distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

„Când un vaccin sau un medicament este gata, trebuie să-l putem livra în întreaga lume. Nu ar trebui să existe nicio diferență”, a spus Tedros.

Luna trecută, statul New York a început primul studiu clinic pe scară largă care privește hidroxiclorochina ca un posibil tratament pentru coronavirus.

 

 

Sursa: CNBC


VIDEO PROTVPLUS.RO