Ofițer NATO, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Ce pedeapsă riscă

Ultima actualizare: 30-08-2020 16:56
Ofițer NATO, arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Ce pedeapsă riscă
Getty

Un ofițer superior francez de la o bază NATO din Italia a fost arestat pentru spionaj în favoarea Rusiei. Dacă va fi găsit vinovat, ofițerul va face 15 ani de închisoare.

 

Un locotenent-colonel francez de la o bază NATO din Italia a fost arestat săptămâna trecută de Direcția Generală a Securității Interne (DGSI, serviciul de informaţii interne al poliţiei judiciare de la Ministerul de Interne) după ce a transmis documente extrem de sensibile Rusiei.

Guvernul francez a sesizat justiţia împotriva unui ofiţer francez cu privire la o ”atingere la adresa securităţii”, a anunţat duminică la postul de radio Europe1 ministrul Armatelor Florence Parly.

 

Riscă 15 ani de închisoare pentru trădare

 

”Ceea ce pot să confirm este că un ofiţer superior este vizat de o procedură judiciară cu privire la atingere la adresa securităţii”, a declarat ea.

”Noi am luat toate măsurile de apărare necesare. Acum trebuie ca justiţia să poată să-şi facă treaba cu respectarea secretului instrucţiei. Justiţia trebuie să spună de ce anume este vinovat şi dacă este vinovat”, a declarat ministrul francez al Apărării.

Fapta ofițerului NATO se încadrează la trădare în justiția franceză, iar dacă va fi găsit vinovat acesta va face 15 ani de închisoare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO