Oficial britanic: Ar putea fi organizat un al doilea vot pentru Brexit


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 19 Septembrie 2018 21:19
Categorie: Stiri externe
Brexit

Theresa May ar putea fi nevoită să organizeze un nou referendum pentru Brexit în situaţia în care planul ei va fi respins din nou de Uniunea Europeană, relatează The Independent, citând-ul pe Mel Stride, Secretarul Trezoreriei britanice.

Secretarul Trezoreriei a devenit astfel primul membru al guvernului britanic care recunoaşte public că opţiunea unui al doilea referendum este luată în calcul.

Într-un interviu oferit pentru Sky News, oficialul a mai indicat şi că în rândul membrilor Partidului Conservator - din care provine Theresa May - există inclusiv temerea că Marea Britanie să nu mai iasă din Uniunea Europeană. Acest lucru s-ar datora eşecurilor din timpul negocierilor cu Uniunea Europeană.

De altfel, declaraţiile Secretarului Trezoreriei britanice vin chiar în contextul în care, miercuri, Uniunea Europeană a respins din nou propunerile înaintate de partea britanică în cadrul summit-ului UE de la Salzburg. Preşedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, a motivat decizia invocând problema graniţei dintre Irlanda şi Marea Britanie, precum şi anumite aspecte ce ţin de cooperarea economică.

Eşecul din negocierile de miercuri este, însă, doar ultimul dintr-o serie deja destul de lungă de astfel de episoade. Din acest motiv, în ultimele luni, Theresa May s-a lovit şi de tot mai multe critici, o bună parte a lor venite inclusiv din rândul proprilor colegi de partid. În plus, tot din interiorul Partidului Conservator au apărut şi "soluţii" alternative, precum cea oferită de aşa-numitul plan "Better Brexit".

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO