O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer la Gurile Dunării, pe canalul Bâstroe

×
Codul embed a fost copiat

O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi la Gurile Dunării, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia de presă Unian.

"Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire", se arată într-un comunicat al Comandamentului Sud, potrivit Agerpres.

Echipajul a luat o serie de măsuri, prin forţe proprii, pentru a salva nava de la scufundare.

"În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti", se mai spune în comunicat.

Potrivit portalului Dumskaia din Odesa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Citește și
ucraina
Duelurile de artilerie sunt intense pe toată linia frontului, în Ucraina. Orașul Donețk, bombardat zilnic
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Alungarea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, toate situate în regiunea Odesa, notează Unian.

Ucraina, potrivit agenţiei de presă citate, a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră.

La 28 iulie, în mica localitate-staţiune Koblevo din regiunea Nikolaev, două persoane care înotau şi-au pierdut viaţa din cauza unei mine amplasate în zona ţărmului.

Ucraina a plasat mine în zona coastei sale la Marea Neagră, în special în perimetrul porturilor sale, pentru a descuraja navele ruse să se apropie de ţărm şi a împiedica astfel orice fel de desant de trupe ruseşti, în special la Odesa.

Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 156. Zelenski: Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev. O serie de atacuri brutale

racheta
Volodimir Zelenski: Nimeni în lume nu investeşte în terorism mai mult decât Rusia. Au lansat atacuri asupra regiunii Kiev

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis în mesajul zilnic către popor că armata rusă a lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev, Kropyvnytskyi şi a lovit Mykolaiv.

LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 43. Lavrov anunță că acordul de pace înaintat de Ucraina are
MAE rus: Lavrov va „acorda atenţie” solicitării de convorbire a lui Blinken, atunci când „timpul îi va permite”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va "acorda atenţie" solicitării Departamentului de Stat al SUA de a vorbi cu secretarul de stat Antony Blinken atunci când "timpul o va permite", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Laodicea
Ucraina afirmă că o navă deţinută de sirieni şi acostată în Liban transporta cereale furate

Ambasada Ucrainei în Liban a cerut autorităţilor să clarifice condiţiile în care o navă siriană - despre care Ucraina susţine că transportă orz furat - a fost autorizată să acosteze la Tripoli.

ucraina, soldati, herson
Ucraina începe ofensiva în Herson. Atacuri asupra podului Antonickiy au lăsat trupele rusești „practic izolate”

O contraofensivă a trupelor ucrainene din sudul ţării "prinde contur" în jurul oraşului Herson, ocupat, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD), potrivit BBC.

ucraina, nikolaev
Atac la Nikolaev, în Ucraina. Cinci persoane au murit, iar alte șapte sunt rănite

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi şapte rănite într-un atac care a avut loc lângă o staţie de transport public din Nikolaiv, potrivit unui videoclip postat de guvernatorul regional Vitaliy Kim.

himars, rachete
Armata rusă acuză Ucraina că a bombardat o tabără de prizonieri ucraineni. 40 de persoane ar fi murit

Armata rusă a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o închisoare din estul regiunii Donbas, controlată de separatiştii pro-ruşi, ucigând 40 de prizonieri de război ucraineni şi rănind alţi 75, transmite Le Figaro.

rusia, turcia
Rusia transferă miliarde de dolari pentru construcţia unei centrale nucleare în Turcia

O companie de stat din Rusia transferă sume mari în dolari către o subsidiară care construieşte o centrală nucleară în valoare de 20 de miliarde de dolari în Turcia.

Anthony Blinken
Antony Blinken efectuează un turneu diplomatic în Africa pentru a contracara influenţa rusă

Şeful diplomaţiei americane se va deplasa în august în Africa de Sud, în Republica Democratică Congo şi în Rwanda, a anunţat vineri Departamentul de Stat, în contextul în care SUA încearcă să contracareze influenţa diplomaţiei ruse, relatează AFP.

Când va fi anunțat rezultatul final al alegerilor din Statele Unite. Cu ce întârziere ar putea fi aflat câștigătorul
SUA oferă 10 milioane de dolari pentru informații privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016

Administraţia americană a anunţat joi o recompensă în valoare de 10 milioane de dolari pentru informaţii despre presupusa ingerinţă a Rusiei în procesul electoral din SUA, atât din trecut, cât şi din prezent.

Vladimir Putin
Putin ordonă guvernului rus să repare locuinţele şi infrastructurile în zonele ocupate din estul Ucrainei

Vladimir Putin a dispus vineri guvernului de la Moscova ca până la venirea iernii să reparare locuinţele şi infrastructurile de pe teritoriul controlat de trupele ruse în republicile autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei.

soldat ucraina
Acte de cruzime comise în timpul războiului: Prizonier de război ucrainean, castrat de un soldat rus

Un videoclip în care apare un soldat rus care castrează un prizonier de război din Ucraina a apărut pe Telegram.  

Rușii și ucrainenii se acuză reciproc pentru bombardarea unei tabere de prizonieri ucraineni. Acolo se aflau și militări din
Rușii și ucrainenii se acuză reciproc pentru bombardarea unei tabere de prizonieri ucraineni

Cel puțin cinci oameni au murit în zona unei stații de autobuz după un atac al rușilor la Nikolaev, în sudul Ucrainei.

serghei lavrov
Discuţie „sinceră şi directă” între Blinken şi Lavrov, prima lor conversaţie de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Secretarul de stat american Antony Blinken şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov au avut vineri prima lor discuţie telefonică de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Război în Ucraina, ziua 156. Zelenski: Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev. O serie de atacuri brutale
Război în Ucraina, ziua 156. Zelenski: Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunii Kiev. O serie de atacuri brutale

Știrile PRO TV.ro au prezentat, vineri, 29 iulie, cele mai noi informații despre războiul din Ucraina.

Duelurile de artilerie sunt intense pe toată linia frontului, în Ucraina. Orașul Donețk, bombardat zilnic
Duelurile de artilerie sunt intense pe toată linia frontului, în Ucraina. Orașul Donețk, bombardat zilnic

În sudul Ucrainei, armata rusă a cedat inițiativa ucrainenilor și a trecut în defensivă.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.