Nava moldoveneasca la bordul careia s-ar afla imigranti sirieni si-a schimat directia. Comandantul spune ca nu sunt probleme

×
Codul embed a fost copiat

O nava sub pavilion moldovenesc cu sute de pasageri la bord a emis un semnal de ajutor din cauza unor persoane inarmate  a anuntat Ministerul grec al Marinei.

21:28 Comandantul navei sub pavilion moldovean care a emis semnal de alerta a dat asigurari ca nu exista probleme, dar cargobotul la bordul caruia s-ar afla sute de imigranti a schimbat directia spre Italia, desi destinatia anuntata era Croatia, relateaza ABC News.

Comandantul navei-cargo a transmis Pazei de Coasta elene ca situatia este sub control. Insa nava se indreapta spre sudul Italiei, desi in foaia de parcurs destinatia era un port croat.

17.50 Telegraph invoca un caz foarte asemanator care a avut loc in noiembrie in largul Cretei si unde oamenii inarmati erau chiar traficantii care ii transportau pe imigranti.

17:00 Nava Blue Sky M ar fi avut de fapt probleme la motor, potrivit Russia Today. Informatia conform careia s-a dat alarma din cauza ca la bord erau persoane inarmate ar fi de fapt eronata.

Citește și
pasager de pe feribot dus cu targa
Feribotul in flacari a fost complet evacuat, numarul mortilor creste. Mister in jurul uneia dintre victime: "Nu e tatal meu"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

16:20 Ipoteza unei deturnari teroriste este contrazisa si de Roy Paul, seful programului umanitar care ajuta victimele pirateriei. "Care este castigul financiar? Nimeni nu va plati rascumparare pentru imigranti ilegali", a spus Paul la postul de televiziune Channel 4.

16:10 Sute de imigranti sirieni probabil se afla la bordul navei care a emis un semnal de alarma in largul Greciei, insa Paza de Coasta elena nu confirma prezenta persoanelor inarmate, afirma surse citate de ziarul italian La Repubblica. Paza de Coasta elena a trimis doua elicoptere militare si o fregata spre nava-cargo aflata sub pavilion moldovean care se afla in Marea Ionica, in apropierea Insulei Corfu. Conform comandantului Pazei de Coasta, la bordul navei ar fi 600-700 de imigranti, probabil sirieni, care au emis alerta pentru ca ar fi fost abandonati de echipaj.

Informatiile au fost confirmate de guvernatorul Insulei Corfu, Costas Nikolouzos.Nava-cargo Blue Sky M se indrepta spre un port croat in momentul in care a emis un semnal de ajutor, privind prezenta la bord a unor persoane inarmate. Nava la bordul careia au fost semnalate incidentele a apartinut pana de curand unui armator din Romania. "Vasul a fost al unei fime din Constanta pana acum doua saptamani. Atunci a fost vandut unui sirian, din Siria. Nu mai are nicio legatura cu Romania", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Mihalcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor. Mihalcioiu a adaugat ca nu are cunostinta despre prezenta vreunui cetatean roman in cadrul echipajului. "Nu stiu sa fie romani la bord si nici nu cred sa fie".

15:50 Site-ul grecesc de stiri locale LefkadaPresss sustine ca situatia navei era cunoscuta de luni seara, can nava Blue Sky ar fi ajuns in dreptul insulei Lefkada. Autoritatile urmau sa ii preia pe imigranti in acel moment, insa din motive necunoscute acest lucru nu s-a mai intamplat.

15:30 Potrivit presei din Italia care citeaza Paza de Coasta, imigrantii ilegali sunt cei care au sunat la 112, dupa ce ar fi fost abandonati in largul coastelor Greciei de traficantii de persoane. Incidentul are loc in aceeasi zona cu dezastrul feribotului Norman Atlantic, pe fondul unor conditii meteo similare.

15:20 Corriere della Sera scrie ca marina militara din Grecia are dificultati in a ajunge la nava moldoveneasca din cazua conditiilor meteo. Ziarul scrie si ca pasagerii de la bord ar putea sa fie emigranti ilegali din Siria.

15:00 Potrivit site-ului MarineTraffic, nava ar fi ridicat ancora la Istanbul, indreptandu-se catre portul croat Rijeka. De asemenea, potrivit shipspotting.com, cargobotul ar fi fost construit la un santier naval din Romania.

14:52 Cargobotul se indrepta spre un port croat cand a emis semnalul de ajutor, insa serviciile de monitorizare arata ca nava a efectuat un viraj brusc spre Italia. O nava care transporta sute de pasageri in largul Greciei a emis un semnal de ajutor din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, a anuntat anterior Ministerul grec al Marinei.

Televiziunea de stat din Grecia a precizat ca "imigranti ilegali" sunt implicati in situatia de pe nava, in timp ce alte surse afirma ca toti cei 700 de pasageri sunt "imigranti fara documente". Nava a emis semnalul de ajutor prin intermediul numarului european de urgenta 112, iar autoritatile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.

14:50 Conform site-ului de stiri Enikos, spre nava sub pavilion moldovenesc s-ar indrepta mai multe elicoptere militare SuperPuma precum si fregata Navarino a marinei grecesti. La bordul navei Blue Sky ar fi circa 600 de persoane, posibil imigranti ilegali dat fiind ca cargobotul ar trebui sa transporte masini.

14:40 Nava care a emis un semnal de ajutor in largul Greciei, din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky, a declarat pentru site-ul prothemanews presedintele Autoritatii portuare din Corfu, Spiros Andriotis, relateaza Daily Mail in editia online

14:20 Potrivit unor surse, nava, aflata in prezent in largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri.

Televiziunea de stat din Grecia a precizat ca "imigranti ilegali" sunt implicati in situatia de pe nava, in timp ce alte surse afirma ca toti cei 700 de pasageri sunt "imigranti fara documente".

Autoritatile elene au trimis elicoptere ale Fortelor navale pentru a ajuta nava.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Criza politica in Grecia. Parlamentul va fi dizolvat dupa ce nu a reusit sa aleaga un presedinte
Criza politica in Grecia. Parlamentul va fi dizolvat dupa ce nu a reusit sa aleaga un presedinte

Pe langa problemele economice, grecii se confrunta acum si cu incapacitatea parlamentarilor de a gasi o solutie de compromis pentru conducerea tarii

Feribotul in flacari a fost complet evacuat, numarul mortilor creste. Mister in jurul uneia dintre victime:
Feribotul in flacari a fost complet evacuat, numarul mortilor creste. Mister in jurul uneia dintre victime: "Nu e tatal meu"

Cel putin zece persoane au murit in urma incendiului izbucnit la bordul feribotului care naviga intre Grecia si Italia, iar 427 de persoane au fost salvate, autoritatile italiene, dupa depistarea a inca doua cadavre.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.