O mamă afgană și-a vândut fiica pentru 500 de dolari. „Ceilalți copii ai mei mor de foame. Nu am avut de ales”

Ultima actualizare: 26-10-2021 16:05
afgana
Profimedia

Familiile afgane înfometate au ajuns să-și vândă copiii din disperare pentru bani, după ce preluarea țării de către talibani a pus capăt fondurilor străine care susțineau economia fragilă, lăsând-o în pragul colapsului.

 femeie și-a vândut fiica pentru 500 de dolari, pentru a reuși să-și hrănească ceilalți copii. Cel care a cumpărat-o a transmis că intenționează să o crească pentru a-I deveni soție fiului său, însă nu garantează acest lucru.

Acesta a plătit un avans de 250 de dolari, destul cât să ajungă familiei înfometate pentru câteva luni, și va plăti restul de bani atunci când copila va putea să meargă, potrivit dailymail.co.uk.

„Ceilalți copii ai mei mureau de foame așa că a trebuit să ne vindem fiica. Cum să nu fiu supărată? Mi-aș dori să nu fi fost nevoită să o vând”, a spus mama acesteia.

Tatăl copilului care, înainte de întoarcerea talibanilor la putere, obișnuia să strângă gunoaie pentru a aduce bani acasă, acum cu greu găsește activități din care să producă un venit. Acesta a mărturisit că au simțit că nu au avut de ales.

„Suntem înfometați. Acum nu avem nici făină, nici ulei acasă. Nu avem nimic. Fiica mea habar nu are care va fi viitorul ei. Nu știu cum se va simți. Dar asta a trebuit să fac”, a spus tatăl.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO