O mamă, acuzată că și-a ucis copiii, ar putea scăpa după ce a stat 20 de ani în închisoare. De ce au murit micuții
Kathleen Folbigg a fost găsită vinovată și condamnată în 2003 la 40 de ani de închisoare pentru uciderea celor patru copii ai săi. Decesele au avut loc între 1989 și 1999.
Sarah, Laura, Patrick și Caleb, cu vârste cuprinse între 19 zile și 19 luni, au murit în circumstațe misterioase, iar Folbigg a susținut întotdeauna că de vină ar fi fost cauze naturale. Opinia publică, mass-media și oameni din întreaga lume au condamnat-o pe femeie pentru faptele sale, însă ea a declarat întotdeauna că este nevinovată, scrie abc.net.au.
Noile dovezi științifice ar putea „schimba în mod fundamental” circumstanțele în care s-a produs tragedia, spune un avocat al Directorului Procuraturii din NSW (DPP).
Alegeri 2024
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Țările în care s-au deschis cele mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din 2024
O mutație genetică, gena Calm2, ar putea să fie cheia salvatoare a femeii, care ar putea să dovedească în sfârșit faptul că nu și-a ucis copiii.
Oamenii de știință susțin că noi dovezi sugerează că o mutație genetică rară ar fi putut cauza moartea fiicelor femeii, Laura și Sarah. Mutația genei Calm2 ar fi fost prezentă atât în ADN-ul lui Folbigg, cât și în ADN-ul ficelor sale, și este asociată cu aritmii cardiace, care pot provoca stop cardiac sau deces subit, mai ales în ceea ce privește copiii.
Oamenii de știință au arătat și că ceilalți doi copii ai femeii, Patrick și Caleb, sufereau de boli genetice: encefalopatie epileptică și probleme respiratorii.
Pe baza acestor noi descoperiri, femeia ar putea în sfârșit să-și declare nevinovăția, însă doar în urma unui raport doveditor, aprobat de Michael Daley, procurorul general al New South Wales.