O guvernatoare a mancat inima unei foci! Simpatiza cu vanatorii din Arctic!

Ultima actualizare: 24-10-2012 05:26

Un gest ostentativ al guvernatoarei generale a Canadei a impartit opinia publica in doua. Unii o ridica in slavi, in timp ce altii o condamna fara drept de apel dupa ce a gustat o bucata de inima cruda de foca.

Reprezentanta reginei Elisabeta II-a a decupat cu mana ei carcasa unei foci si a extras inima. Totul in fata catorva sute de inuiti. Vorbim de o comunitate traditionala din Marele Nord Canadian, care isi castiga existenta exclusiv din vanatoarea de foci.

Daca liderul comunitatii inuite a aplaudat gestul guvernatoarei, organziatiile de aparare a drepturilor animaleor nu si-au ascuns deceptia. Ba chiar au calificat actiunea drept "deplasata" in contextul controversei internationale privind vanatoarea comerciala de foci.

La inceputul acestei luni Parlamentul European a votat interzicerea importurilor si vanzarilor in Uniunea Europeana a produselor derivate din foci. O derogare este totusi prevazuta pentru vanatoarea traditionala inuita. Reprezentantii acestei comunitati au condamnat totusi interdictia, estimand ca ii va priva de o piata importanta.

Vocile moderate atrag atentia ca trebuie trasata o granita clara intre vanatoarea comerciala si cea traditionala. Vanatoarea comerciala este practicata mai ales pe coasta atlantica a Canadei, vizand exclusiv pielea mamiferelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO