O fetiță româncă din Spania a aflat că mama ei voia să o vândă cu 3.000 € și a dat alarma

Guardia Civil
Getty

Trei români au fost arestați în Sevilla pentru că ar fi pus la cale vânzarea unei minore, în scopul unei căsătorii aranjate.

Persoanele arestate sunt mama fetei și părinții băiatului cu care urma să se căsătorească, de asemenea, minor.

Fata a fost cea care a dat alarma. Și-a contactat o profesoară pe internet și i-a spus că urma să fie vândută pentru 3.000 de euro, apoi obligată să se căsătorească, potrivit El Mundo.

Fata a continuat să schimbe mesaje cu profesoara, iar între timp Garda Civilă a început operațiunea prin care minora urma să fie extrasă din familie. Astfel, ea a fost îndrumată să iasă din casă dimineața devreme, în jurul orei 4:00, iar în fața locuinței a fost așteptată de serviciile sociale.

Potrivit presei spaniole, la data la care a fost luată în grija statului, minora fusese deja obligată să se mute în casa „socrilor” ei.

Mama fetei și părinții băiatului cu care urma să se căsătorească sunt toți români și au fost arestați preventiv.

Citește și...
Suma uriașă de bani falși găsită de DIICOT în locuințele mai multor români
Suma uriașă de bani falși găsită de DIICOT în locuințele mai multor români

Aproape o jumătate de milion de euro falsificaţi au fost descoperiţi de procurorii din Braşov în urma unor percheziţii făcute la domiciliile mai multor persoane bănuite că plasau pe piaţă astfel de bancnote.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.