O femeie din SUA a gasit intr-o punga de cumparaturi scrisoarea unui "sclav" din China. "Am inceput sa tremur instant"
Stephanie Wilson, o femeie din New York, a avut parte de un moment ingrozitor dupa ce a plecat de la un magazin de firma de unde tocmai isi cumparase o pereche de cizme.
Femeia in varsta de 28 de ani a descoperit in punga de cumparaturi, in care i-a fost pusa cutia cu cizmele, o scrisoare de la un barbat din China care denuntat conditiile de sclavie in care lucra si care cerea ajutor disperat, potrivit Daily Mail.
Mesajul era scris in limba engleza si continea si o poza a barbatului care cerea ajutor si adresa sa de email. Barbatul a scris ca lucreaza in fabrica unei inchisori care produce respectivele pungi de cumparaturi si ca lucreaza chiar si 13 ore pe zi.
Alegeri 2024
09:09
Călin Georgescu și Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidențiale 2024. Cei doi se confruntă pe 8 decembrie
09:04
Ce a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
08:51
Răsturnare de situație la REZULTATELE alegerilor prezidențiale 2024. Cum s-au schimbat datele de ieri până azi
08:49
Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate provizorii: Georgescu pe primul loc, luptă strânsă între Ciolacu și Lasconi
"Am citit scrisoarea si am inceput sa tremur instant. Nu-mi venea sa cred ce citeam", a spus Stephanie, despre mesajul lui Tohnain Emmanuel Njong.
"Avem parte de rele tratamente si lucram ca sclavii cate 13 ore in fiecare zi pentru a produce aceste pungi in fabrica inchisorii. Multumesc si imi cer scuze pentru deranj", a scris Njong.
Femeia a dat scrisoarea mai departe unui ONG, insa reprezentantii acestuia nu au reusit sa ia legatura cu barbatul.
Compania din SUA, de unde Stephanie a cumparat cizmele, a confirmat ca pungile sale de cumparaturi sunt produse in China, insa nu a oferit alte detalii.
Potrivit legislatiei americane, importul de produse rezultate din sclavie, fie ea si in penitenciare, este interzis.
Intr-un final, Njong a fost identificat si a povestit ca a trimis mai multe astfel de scrisori in timpul celor trei ani pe care i-a petrecut intr-o inchisoare din China.
Sclavia in China: cota de productie si zero contact exterior
Barbatul spune ca a fost condamnat pe nedrept si ca, dupa arestare, nu a mai fost lasat sa contacteze pe nimeni din afara, rudele crezand ca era mort.
Njong a adaugat ca fiecare prizonier avea o anumita cota de productie zilnica pe care trebuia sa o indeplineasca, facand fie pungi de cumparaturi sau electronice. Detinutii primeau pixuri si hartie pentru a inregistra cat produc.
Intre timp, barbatul a fost eliberat si s-a mutat in Dubai, unde si-a gasit un loc de munca.
"A fost cea mai mare surpriza din viata mea. Ma bucur ca cineva mi-a auzit strigatul de ajutor", a incheiat Njong, privind scrisoarea descoperita de Stephanie.