O decizie a guvernului din Italia privind carantina provoacă reacții dure. "Sunteți iresponsabili"

Dată publicare: 01-04-2020 17:53
Dată actualizare: 01-04-2020 18:16


Coronavirus in Italia

O circulară a Ministerului de Interne din Italia care relaxează restricțiile impuse cetățenilor a provocat reacții dure din partea guvernatorilor regiunilor puternic afectate de Covid-19, potrivit La Repubblica.

Directiva emisă marți permite părinților să-și scoată copiii la plimbare, cu condiția ca părintele care-i însoțește pe minori să fie unul singur și activitatea să aibă loc doar în preajma casei. Ministerul de Interne Italian a luat această decizie după ce mai mulți părinți au recalamt că au primit amenzi pentru că și-au scos copiii la aer.

„Trebuie înțeles că doar un singur părinte are voie să meargă cu copiii lor minori, deoarece această activitate poate fi considerată ca făcând parte din activitățile motorii în aer liber, atât timp cât este efectuată în proximitatea propriei locuințe. Aceeași activitate poate fi desfășurată în contextul călătoriilor motivate de situații de nevoie sau din motive de sănătate”, se arată în documentul publicat.

Documentul reamintește că în continuare nu sunt permise activitățile recreative în aer liber, iar accesul în parcurile și grădinile publice rămâne interzis.

De asemenea, circulara specifică faptul că activitățile fizice, precum joggingul, dar și plimbările sunt permise în apropierea locuinței.

Acest lucru i-a nemulțumit pe guvernatorii unor regiuni precum Campania și Lombardia, puternic afectate de coronavirus, care acuză guvernul că a luat „o decizie iresponsabilă”.

„Consider că mesajul tranmis de Ministerul de Interne privind alergatul și plimbările este iresponsabil. Ideea că am depășit epidemia este iresponsabilă. De asemenea, în unele zone ale țării, valul cel mai puternic ar putea ajunge abia acum. Există riscul ca relaxarea anticipată a regulilor săprovoace într-o săptămână un nou val de infectări”, a declarat președintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca.

Italia a înregistrat încă 837 de decese, mai multe ca în ziua anterioară, dar cazurile nou confirmate au rămas în scădere. În total au fost înregistrate 4.053 de noi cazuri, un număr practic identic cu cel de luni (4.050) iar noile cazuri pozitive sunt 2.107, în timp ce luni au fost 1.648 deoarece au fost mai mulţi vindecaţi.

 

Sursa: La Reppublica


VIDEO PROTVPLUS.RO