O comunitate izolata are un motiv de mandrie: e cel mai mic oras in care circula tramvaiul. A ajuns si in Cartea Recordurilor

×
Codul embed a fost copiat

Vagoanele vechi scartaie din toate incheieturile, dar, cum-necum, tramvaiul porneste la drum, din ora in ora, pe un traseu de 7 kilometri si jumatate ce uneste nordul si sudul localitatii mai mult lungi decat late.

Undeva in Urali, in padurea cunoscuta sub numele de Taiga, se afla un orasel rusesc uitat de lume, Volceansk. E multa saracie in asezarea cu cateva mii de suflete, insa comunitatea are un motiv de faima. E cel mai mic oras din Rusia unde transportul in comun se face cu tramvaiul.

Calatoria costa cat la Bucuresti

Biletele sunt la vatman, iar o calatorie costa 18 ruble, ceea ce inseamna cam un leu si 30 de bani, cat o calatorie cu tramvaiul prin Bucuresti.

In 1956, regimul comunist a ridicat satul Volceansk la rang de oras, extinzandu-i limita administrativa cu cativa kilometri, dincolo de padure, pentru a cuprinde o mina de carbune si una de aur. In anii gloriosi din epoca sovietica aparusera si cateva uzine. Existau chiar trei linii de tramvai, pentru muncitori. Dupa caderea comunismului insa, minele s-au inchis, uzinele au ramas in pargina, iar populatia a scazut dramatic, de la 36.000, la doar cateva mii de suflete.

Citește și
Rusoaica pacalita de mascota
Winnie the Pooh, anchetat intr-un dosar de furt. Cum a reusit sa pacaleasca o turista venita in Moscova
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Larisa Busheva, directorul "liniei de tramvai": "Jaful a inceput in anii '90. Azi disprea o bucata de sina, maine dispareau cativa metri de cablu. Treptat, tramvaiul nostru a devenit neprofitabil, mai ales ca oamenii plecau din oras. Am decis ca una dintre linii sa ramana functionala. Au aparut autobuze si taxiuri, care sunt mai comode si mai rapide. Tramvaiul nostru a ramas o relicva de muzeu."

Tramvaiul din mica localitate din Urali a ajuns direct in editia rusa a Cartii Recordurilor Pierderile se tot acumuleaza de la an la an, insa tramvaiul din Volceansk rezista.

Tramvaiul din Cartea Recordurilor ii duce pe localnici la pescuit

Alexander Ververin, primar Volceansk: "Tramvaiul nostru a fost inclus in editia rusa a Cartii Recordurilor. Avem si noi un motiv de mandrie. E un simbol al orasului."

Pe o portiune de 4 kilometri, sinele trec prin taigaua deasa. Sambata si duminica, urca in vagoane aproximativ 300 de calatori. Atunci, localnicii ies la plimbare sa admire padurea, ori iau tramvaiul ca sa mearga la pescuit sau la cules de ciuperci.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Lituania isi antreneaza militarii pentru un
Lituania isi antreneaza militarii pentru un "razboi-hibrid" cu Rusia. Rezervistii, convocati de urgenta

Tarile baltice traiesc permanent cu amenintarea unei invazii ruse. Si, dincolo de manevre militare comune cu fortele NATO, se pregatesc sa faca fata unui asa-numit "razboi hibrid", la fel ca acela in urma caruia Rusia a anexat Crimeea.

Winnie the Pooh, anchetat intr-un dosar de furt. Cum a reusit sa pacaleasca o turista venita in Moscova
Winnie the Pooh, anchetat intr-un dosar de furt. Cum a reusit sa pacaleasca o turista venita in Moscova

In fiecare an, capitala Rusiei atrage foarte multi turisti dorinici sa faca cat mai mult fotografii pentru a se asigura ca nu vor uita niciodata clipele minunate petrecute in vacanta.

Republica Moldova se opune participarii trupelor ruse la parada de Ziua Victoriei la Tiraspol
Republica Moldova se opune participarii trupelor ruse la parada de Ziua Victoriei la Tiraspol

Chisinaul a indemnat Moscova joi sa se abtina sa trimita trupe ruse sa ia parte la parada de Ziua Victoriei la Tiraspol, in regiunea Transnistria, evocand angajamentul Rusiei de a ramane neutra in conflictul inghetat din regiunea separatista moldoveana.

"Anna Karenina" intr-un oras din Siberia. O femeie s-a oprit pe sine si a asteptat sa o loveasca tramvaiul. VIDEO

Incident socant in orasul Ulan-Ude din Siberia.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.