O companie aeriană suspendă pe o durată nedeterminată zborurile spre Venezuela


Ultimul update: Vineri 29 Martie 2019 07:13
Data publicarii: Vineri 29 Martie 2019 07:10
Categorie: Stiri externe
avioane american airlines

Compania American Airlines a anunţat că a decis suspendarea pe o durată nedeterminată a zborurilor pe ruta SUA - Venezuela.

"Am luat decizia dificilă de a suspenda pe o perioadă nedeterminată cursele liniei spre Venezuela", se arată într-un comunicat al companiei cu sediul în Fort Worth (statul Texas), care precizează că decizia are efect imediat, potrivit Agerpres

American Airlines, care asigura zboruri pe ruta Miami - Caracas şi Maracaibo, a mai afirmat că începând din 15 martie, când a făcut cunoscută suspendarea temporară a operării zborurilor spre Venezuela, lucrează la restabilirea acestora.

"Vom continua să monitorizăm situaţia şi, de asemenea, să colaborăm cu membrii echipei noastre, cu liderii sindicali şi cu alţi actori-cheie, pentru a relua zborurile atunci când condiţiile vor fi corespunzătoare", a precizat compania aeriană, care a mai adăugat că pe moment nu a fost stabilită o dată.

Pentru American Airlines, companie care opera de peste 30 de ani zboruri spre Venezuela, aceasta a reprezentat o decizie dificilă nu doar în virtutea îndelungatei experienţe în ţara respectivă, dar şi din perspectiva celor peste 70 de membri ai personalului care "trăiesc şi muncesc" acolo."Colaborăm îndeaproape cu echipa pentru a o sprijini în această perioadă dificilă şi pentru a căuta alte oportunităţi", se mai afirmă în declaraţie.

Măsura din 15 martie a fost anunţată la scurt timp după ce sindicatul piloţilor companiei American Airlines a recomandat membrilor săi să nu călătorească în Venezuela după ce Washington a informat că toţi diplomaţii americani au părăsit ţara.

American Airlines era singura mare companie americană care menţinea zboruri cu Venezuela din Miami, după ce liniile aeriene United şi Delta şi-au suspendat zborurile spre această destinaţie în 2017.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO