O cofetărie din Ungaria a lansat o gamă de produse inspirate de vaccinurile împotriva Covid

Dată publicare: 20-04-2021 11:12
Dată actualizare: 20-04-2021 11:14


jeleu

O cofetărie din Ungaria a lansat o gamă de produse inspirate de vaccinurile împotriva Sars-Cov-2: mousse-urile sunt decorate cu un strat colorat de jeleu, iar fiecare culoare reprezintă un vaccin Covid-19, scrie Reuters. 

”Oricine le poate încerca, deoarece singurul efect secundar posibil ar fi un zâmbet pe faţă”, spun patroii.

La patiseria familiei Sulyan din micul oraş Veresegyhaz, la nord-est de Budapesta, singura îngrijorare pe care oamenii ar putea să o aibă este cea de a decide ce fel de mousse doresc: stratificate cu topping-uri colorate din jeleu, prezentate în pahare mici şi cu seringi decorative deasupra.

Fiecare culoare a jeleului reprezintă un vaccin COVID-19: galben citric pentru AstraZeneca şi un galben uşor mai închis pentru Sinopharm, verde matcha pentru Pfizer, portocaliu pentru Sputnik V şi un albastru viu pentru Moderna.

Iniţiativa familiei Sulyan vine într-un moment în care milioane de unguri sunt rugaţi să treacă printr-un proces de înregistrare pentru a se înscrie pentru vaccinare şi oamenii dezbat continuu beneficiile fiecărui vaccin lansat pe piaţă. Oamenilor nu li se oferă posibilitatea de a alege, ci primesc orice vaccin disponibil de la medicul lor de familie.

În ultimele săptămâni, mii de unguri s-au alăturat grupurilor de asistenţă Facebook pentru a se conecta cu alţii care au primit acelaşi vaccin ca şi ei. „Aici oamenii au de ales, nu există înregistrări, nu există efecte secundare", a declarat Katalin Benko, cofetara de la patiseria Sulyan, adăugând că intenţia nu era să facă campanie pentru sau împotriva vaccinării sau să promoveze un anumit timp de vaccin.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO