Numărul morţilor în Franţa, din cauza Covid-19, ar putea fi mult mai mare decât în datele oficiale

Ultima actualizare: 25-03-2020 11:16
Numărul morţilor în Franţa, din cauza Covid-19, ar putea fi mult mai mare decât în datele oficiale

Numărul persoanelor care au murit în Franţa din cauza coronavirusului este mult mai mare decât bilanţul zilnic anunţat de guvern, a avertizat miercuri preşedintele federaţiei spitalelor, Frederic Valletoux, potrivit Reuters.

Acest lucru s-ar întâmpla deoarece bilanțul guvernului nu îi ia în considerare decât pe cei decedaţi în spitale şi nu îi include pe cei care mor acasă sau în aziluri.

"Ştim numai datele oferite de spitale. Creşterea înregistrată în datele oficiale este deja majoră, însă numerele absolute ar fi fără îndoială mult mai mari dacă am lua în considerare ce se întâmplă în aziluri, precum şi persoanele care mor în locuinţele lor", a declarat Frederic Valletoux la postul de radio France Info.

Franţa a înregistrat 1.100 de morţi în spitale de la declanşarea epidemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienţi se aflau marţi seara la terapie intensivă, potrivit directorului general al Departamentului pentru Sănătate, Jerome Salmon, citat AFP.

Astfel, potrivit declaraţiilor de marţi seară ale oficialului francez, numărul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut cu 240 în ultimele 24 de ore, iar cel al pacienţilor ajunşi la reanimare, cu 434.

Numărul total al pacienţilor infectaţi cu coronavirus spitalizaţi în Franţa a ajuns la 10.176.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO