Nu luati prietenilor animale drept cadou, daca nu sunteti siguri ca vor: "Situatia a fost dramatica in Ajunul Craciunului"

Ultima actualizare: 31-12-2014 07:14

Si acum un sfat. Nu le luati rudelor ori prietenilor animale de companie in dar, daca nu sunteti siguri ca asta isi doresc.

Este apelul disperat lansat de adaposturile de animale din Germania, care in perioada sarbatorilor primesc un val de noi locatari. Este vorba de catelusi si pisici de rasa, dar si de iepuri, ori purcelusi de Guineea abandonati pe strada, fara sa primeasca o sansa macar sa castige inimile noilor stapani.

Sandy a fost gasit pe strada, cu o zi inainte de Craciun. Nimeni nu ii stie povestea, insa dupa aspect parea ca pana de curand a avut o casa si s-a bucurat de ingrijirea si atentia unor stapani. Sandy este doar unul dintre cei cinci catei care au ajuns la adapost in preajma Craciunului.

Evamarie König, purtator de cuvant al unei Asociatii pentru Protectia Animalelor: "Am primit 13 animale de Craciun, intre 24 si 26 decembrie. 5 caini, 5 pisici, 2 porcusori de Guineea si un iepure. Situatia a fost dramatica in Ajun, cand am primit 10 dintre cele 13 animale."

An de an, povestea se repeta. Mai grav este insa ca fenomenul ia amploare.

Evamarie König: "In momentul de fata gazduim 1696 de animale. Este un nou record. La finalul anului trecut, aveam 1370 de animale."

Beate Kaminski, reprezentantul adapostului de animale: "Nu putem intelege de ce numarul animalelor abandonate creste de Craciun. Este greu de inteles cu cineva poate decide ca isi doreste un animal, dupa care il abandoneaza, il arunca."

Asociatiile pentru protectia animalelor au gasit insa cauza acestui fenomen. In euforia sarbatorilor, oamenii isi iau animale fara sa fie convinsi ca isi doresc asta. Sau cumpara in dar animale de companie apropiatilor, fara sa stie daca ei accepta un prieten necuvantator. O pisicuta care a ajuns la adapost de Craciun si-a gasit deja un nou stapan, iar unul din catei a atras deja simpatia unui vizitator. Soarta celorlalte animale ramane, din pacate, incerta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO