Sute de mii de oameni au iesit in strada la Washington pentru Marsul Femeilor, dupa investirea lui Trump. "Nu discriminarii"


Ultimul update: Marti 24 Ianuarie 2017 07:07
Data publicarii: Sambata 21 Ianuarie 2017 19:41
Categorie: Stiri externe

Sute de mii de femei din toata lumea au protestat sambata impotriva presedintiei Trump.

IMAGINI LIVE DE LA EVENIMENT

"Nu discriminarii" si "Construiti poduri, nu ziduri" sunt cateva dintre mesajele transmise de manifestante celui mai puternic om de pe planeta, acuzat ca in trecut a avut o atitudine jignitoare fata de femei. Mii de americani au iesit in strada si in ziua învestiturii noului presedinte.

Incepand cu Noua Zeelanda si Australia si trecand prin marile orase ale Asiei si Europei, sute de mii de femei au iesit in strada pentru a apara valori si drepturi care, spun ele, sunt puse in pericol de noul lider american.

"Este important ca drepturile femeilor si toate drepturile comunitatii de homosexuali si lesbiene si toate libertatile pe care le-am obtinut de-a lungul generatiilor sa nu fie doar protejate, ci largite. Administratia Trump da de inteles ca nu va face asta."

In Statele Unite, manifestatia femeilor si-a gasit si un simbol al luptei impotriva discriminarii si abuzurilor: o caciulita roz.

Si ziua inaugurarii a fost umbrita de proteste. La Washington, manifestatiile s-au derulat in paralel cu parada inaugurala si la mica departare de noul presedinte, care a parcurs pe jos o bucata din drumul de la Capitoliu la Casa Alba.

Protestatarii au incendiat o masina si mai multe pubele, au spart vitrinele magazinelor si au aruncat cu pietre in politisti. Cinci agenti au fost raniti.

Protestarii au fost dispersati cu gaze lacrimogene. 200 de persoane au fost retinute. In celelalte orase americane, protestele, la care au participat oameni de toate varstele, au fost, in cea mai mare parte, pasnice.

Au fost cazuri, in care manifestanti pro si anti-Trump au lasat deoparte divergentele pentru a face o poza impreuna.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO