Noutăți din Coreea de Sud despre starea lui Kim Jong-un. Ce se întâmplă cu liderul nord-coreean

Ultima actualizare: 22-05-2020 09:37
Kim Jong-un
Getty

Starea de sănătate a liderului din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a fost un subiect amplu dezbătut zilele acestea, multe publicații internaționale oferind ipoteze legate de situația în care acesta se află după o operație pe cord.

"Kim Jong-un este în viață și bine. El a rămas în zona Wonsan din 13 aprilie. Până în prezent, nu au fost detectate mișcări suspecte", sunt cele mai noi informații despre Kim Jon-un, susținute de Moon Chung-in, cel mai important consilier de politică externă al președintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Primele semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jon-un au apărut după ce acesta a ratat sărbătorirea zilei de naștere a bunicului său pe 15 aprilie.

Cronologia informațiilor despre liderul nord-coreean

 

CNN a raportat la începutul săptămânii că Statele Unite monitorizează informațiile conform cărora Kim este „în pericol grav după o intervenție chirurgicală”, potrivit unui oficial american.

A urmat un raport al Daily NK, un ziar online cu sediul în Coreea de Sud, care se concentrează pe Coreea de Nord, potrivit căruia Kim a suferit o intervenție chirurgicală pe cord din cauza „fumatului excesiv, obezității și a suprasolicitării”. Acesta a adăugat că liderul este tratat acum într-o vilă din județul Hyangsan.

Sâmbătă seară, mai multe publicații de presă au anunțat că dictatorul din Coreea de Nord a murit sau este pe patul de moarte, fără speranțe de recuperare.

Duminică, însă, ziarul de stat din Coreea de Nord transmitea ”aprecierile” lui Kim Jong-un pentru muncitorii care au participat la construirea orașului Samjiyon.

Radioul de stat al Coreei de Nord nu a oferit nici un detaliu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un, ba dimpotrivă, a sugerat că acesta și-ar desfășura activitatea ca de obicei.

„Tovarășul Kim Jong-un a trimis aprecieri muncitorilor, care au contribuit din toată inima la construcția orașului Samjiyon. Muncitorii au pasiunea de a contribui cu seriozitate la construirea unei puteri socialiste, fără a uita, pentru nici un moment, de încrederea și așteptările din partea partidului”, a anunțat radioul de stat de la Phenian, citat de agenția sud-coreeană de știri Yonhap.

Trenul lui Kim, într-o stațiune balneară

 

Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong-un a fost observat săptămâna aceasta în portul Wonsan, în care se află o staţiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, relatează Reuters.

Potrivit programului ”38 North” care supraveghează activităţile Coreei de Nord, acest tren a staţionat de la 21 la 23 aprilie într-o gară de la Wonsan rezervată lui Kim Jong-un şi membrilor familiei sale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO